Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Προκήρυξη Διαγ. Λύσης για 01/06/2008, Αιγάλεω

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, Αθήνα, 14/05/2008


Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Αιγάλεω (Ιερά Οδός 294 και Ολυμπίας, Εμπορικό Κέντρο La Mirage, 1ος όροφος, τηλ. 210-5910421), την Κυριακή 1 Ιουνίου, ώρα 10:30 – 15:00. Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνει ο Σ.Ο. Αιγάλεω και η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.

Ο διαγωνισμός θα είναι δύο γύρων με έξι (6) προβλήματα προς λύση στον καθένα (ήτοι ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο). Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος. Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και βιβλία.

Θα υπάρξει, επίσης, ένα δεύτερο τμήμα που απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες, και θα περιλαμβάνει ευκολότερα προβλήματα (τέσσερα ανά γύρο).

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η τριμελής Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Σπ. Ιλαντζή, Δ. Σκυριανόγλου και Χ. Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ως το Σάββατο 31 Μαΐου.

Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση, στον κ. Χάρη Φουγιαξή: τηλ. 210-9491442 (πρωινές ώρες), 210-8653077 (απογ. ώρες), 697-9126087 (κινητό), e-mail: harryfou@ath.forthnet.gr ή στην ΕΣΟ: τηλ. 210-9221465, 210-9221620 (fax), e-mail: info@chessfed.gr

Πρόσβαση με δημόσια μέσα μεταφοράς:
Λεωφορεία: Αποβίβαση στη στάση «ΟΤΕ» επί της Ιεράς Οδού. Εξυπηρετούν οι γραμμές: 839 (από Ομόνοια, οδός Μενάνδρου) 812, 836, 865, Α16 (από Αθήνα, Πλατεία Κουμουνδούρου), 801, 803, 804, 831 (από Πειραιά), 891 (από Σταθμό Μετρό Αττικής)
Μετρό: Αποβίβαση στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω. Η απόσταση της αίθουσας από το σταθμό είναι 600 μέτρα (περίπου 6-7 λεπτά περπάτημα επί της Ιεράς Οδού με κατεύθυνση προς Δαφνί-Χαϊδάρι. Υπάρχει και η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε κάποια από τις παραπάνω λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από το σταθμό του μετρό).


Λεπτομέρειες σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ο. http://www.chessfed.gr.

1 σχόλιο:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Χαιρετώ!
Να σχολιάσω ότι θα ήταν καλό για νέους (και δεν εννοώ ηλικιακά) λύτες να έλθουν στο πρωτάθλημα. Ακόμα κι αν δεν ξέρουν να λύνουν αντίστροφα και ίσως βοηθητικά (δεν ξέρουν τι χάνουν από πλευράς αισθητικής απόλαυσης), θα διασκεδάσουν με τις σπουδές και σχεδόν σίγουρα θα λύσουν τα δυάρια. Τα τριάρια πάντα παλεύονται και τα πολυκίνητα επίσης με λίγη έμπνευση. Θα είναι όμως μια ευχάριστη εμπειρία, ούτως ή άλλως (αν κανείς συμπεριλάβει και την ταβέρνα που έπεται). Πριν λίγα χρόνια δε με ήξερε ούτε ο θυρωρός στην πολυκατοικία του συλλόγου. Τώρα διεκδικώ θέση στην Εθνική Ομάδα. Εννοώ ότι το καλλιτεχνικό σκάκι είναι ακόμα στα ρηχά, οπότε κάποιος που έχει τάλαντο και δεν το ξέρει, θα ανέβει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι στο αγωνιστικό. Παλικάρια! Ελάτε, αξίζει τον κόπο. Κάντε το σα να πηγαίνατε σε μια έκθεση ζωγραφικής, σημαντικών έργων, χωρίς να ξέρετε πολλά για την τεχνοτροπία των ζωγράφων. Σίγουρα κάποιοι θα σας άρεσαν.

Αλκίνοε, keep walking! (που να μπαίνεις σε λεωφορείο τέτοιους καιρούς).