Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Διαγωνισμός Λύσης 2009-04-12, ΕΣΣΝΑ Αμπελόκηποι

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

6ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΒΥΡΩΝ ΖΑΠΠΑΣ"

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) προκηρύσσει τον 6ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων για τα σωματεία της Αττικής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον Σκακιστικό Όμιλο Αμπελοκήπων, την Κυριακή 12 Απριλίου 2009, ώρα 18:00 - 20:30.
Το διαγωνισμό διοργανώνουν η "ΕΣΣΝΑ" και ο "Σ.Ο. Αμπελοκήπων", με την υποστήριξη της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους κ. Γαρουφαλίδη Ιωάννη, Σκλαβούνο Παναγή, Σκυριανόγλου Δημήτρη και Φουγιαξή Χάρη.

H διοργάνωση θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων ενώ ο 1ος στην κατάταξη κάτω των 20 ετών θα αναδειχθεί Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων.

Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι δυόμιση ώρες. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 6 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες : ένα πρόβλημα των 2 κινήσεων, ένα των 3 κινήσεων, ένα περισσοτέρων κινήσεων, ένα αντίστροφο (self-mate), ένα βοηθητικό (help-mate), και μία σπουδή. Η πλήρης λύση κάθε προβλήματος βαθμολογείται με 5 βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμιών, το κριτήριο άρσης είναι ο χρόνος στον οποίο παραδόθηκαν οι λύσεις των προβλημάτων στον διαιτητή.

Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλα, μετάλλια και άλλο υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Εντευκτήριο Σ.Ο. Αμπελοκήπων, Μακρυνίτσας 12-14, κάθετος λεωφόρου Πανόρμου έναντι εκκλησίας Αγίου Δημητρίου, τηλ. 2106433584
– Λεωφορεία: 046 από Μουσείο, Α7-Β7 από Κάνιγγος, Β5, Χ14, 230, 550, 601, 603, 610, 651, 653, 813,
– Τρόλεϊ: 18-19 από Μουσείο, 7, 8, 10, 13, 14
– Μετρό: σταθμός "Αμπελόκηποι"

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον κ. Γαρουφαλίδη ggaroufalidis@gmail.com.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

12 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Είπαμε! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! Μη σπρώχνεστε! Φερθείτε κόσμια! Ένας- ένας παιδιά, με τάξη.Παρακαλώ τα πλήθη να σεβαστούν την ουρά που φτάνει μέχρι το... Μεγανήσι!
:-)))

Ανώνυμος είπε...

Ο αγωνιστικός χώρος είναι στο κέντρο της Αθήνας. Αρκετός κόσμος θα λάβει μέρος. Κάποες Προβλέψεις για τον "Πρωταθλητή Αττικής";

Ανώνυμος είπε...

Στοιχηματίζω στον Αντρέα Παπασταυρόπουλο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Χμμμ, τώρα είδα πως άνοιξαν και τα στοιχήματα. Ο Αντρέας είναι πάντως σε μεγάλη κάμψη, ούτε προπονείται, ούτε τίποτα. Μάλλον ο Νίκος (Μενδρινός) θα ξανανικήσει, όπως και πέρυσι. Προλαβαίνεις να αλλάξεις το στοίχημα.

Emmanuel Manolas είπε...

Ας ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους διοργάνωσης της εκδήλωσης (Γαρουφαλίδης, Σκλαβούνος, Σκυριανόγλου, Φουγιαξής) που "θυσιάζονται" και δεν συμμετέχουν, δίνοντας έτσι σε άλλους την ευκαιρία να ανέβουν στην κατάταξη των λυτών.

Παναγής Σκλαβούνος είπε...

Ο Γιάννης Γαρουφαλίδης θα επιλέξει τα θέματα των προβλημάτων και θα τυπώσει τα φωτοαντίγραφα. Οι άλλοι δεν τα ξέρουμε. Οπότε, μπορούμε να λάβουμε μέρος.
Μανώλη, το ερχόμενο Σάββατο πρωί έχουμε τους μαθητικούς Αγώνες Γλυφάδας. Σε καλούμε για ενίσχυση, με τη νέα σου ιδιότητα ως διαιτητή και δασκάλου σε σχολείο.

Emmanuel Manolas είπε...

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Ας θεωρήσουμε αυτό που είπα, περί μη συμμετοχής κάποιων, ως πρωταπριλιάτικο αστειάκι.
Χαίρομαι όταν συμμετέχουν περισσότεροι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ελπίζω ο Σκλαβούνος να μην έρθει πάλι ντοπαρισμένος! Και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πρωταπριλιάτικο αστειάκι!

Μπατμαν είπε...

Παιδιά, ο Κονιδάρης ντοπάρεται από ... το φυσικό περιβάλλον του νησιού του. Όλων των άλλων, λόγω της μόλυνσης της Αττικής, μας πέφτει το ... έλο. Μήπως πρέπει να του γίνει αντιντόπινγκ πριν αγωνισθεί;
Έλεγχοι πρέπει να γίνονται. Διάβασα πρόσφατα ότι, επωφελούμενη από την ανυπαρξία ελέγχων αντιντόπινγκ, κυκλοφόρησε και η Chessbase τα ελοτονωτικά της! http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5325

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Το Banisteriopsis caapi, επίσης γνωστό στον Ισημερινό και ως Ayahuasca, και όχι Tal-ayahuasca όπως χαριτολογώντας αναφέρει η τσεσμπέιζ, μοιάζει λίγο με το δυόσμο (οπτικά), αλλά η δράση του λόγω των β-καρβολινών δεν πρέπει να λογίζεται ως παρεμφερής :-)))

Βέβαια, τόσα ξέρουν στην τσεσμπέιζ, τόσα λένε. Αν καταπιείς λίγο από το καφετί γλίσχρασμα που δημιουργείται στην πρωτογονική "εκχύλιση" του φυτού μέσα σε μεταλλικές λεκάνες, το πιο πιθανό είναι να μη βγεις αλώβητος από το άνοιγμα. Αν πάλι είσαι σε διαγωνισμό λύσης, θα φέρεις τα αποτελέσματα που φέρνει συνήθως ο Φουγιαξής (σημειωτέον ότι ο Φουγιαξής συνήθως δεν συμμετέχει).

Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να είσαι ο μόνος που θα λύσει καμιά σπουδή του Μιτροφάνοβ ή κανένα σελφ του Γκάμνιτζερ. :-)

Ανθολόγος είπε...

" Θα έλθει η ώρα που θα σταματήσεις να παίζεις σε σκακιστικούς αγώνες. Άσε την πολύτιμη ποίηση του σκακιού να μείνει στη μνήμη σου. Έχοντας μελετήσει προβλήματα και σκακιστικές συνθέσεις, θα συναντήσεις πάλι την ομορφιά που δημιουργεί η φαντασία του ανθρώπου ".

Γκάρι Κασπάροβ

Emmanuel Manolas είπε...

Αγαπητέ Ανθολόγε σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
Εμείς που ασχολούμαστε με το καλλιτεχνικό σκάκι γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα έχουν εσωτερική ομορφιά.
Είναι πρωτότυπα, είναι άψογα, είναι προϊόντα νοημοσύνης.
Είναι καλό που ορισμένοι αγωνιστικοί παίκτες εκτιμούν τα προβλήματα. Είναι πάντως διαφορετικός ο στόχος του συνθέτη από τον στόχο του παίκτη.