Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Έξι δυάρια του Κοσταντίνοβ

Στην ιστοσελίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος αγωνιστικού σκακιού 2009 είδαμε μια αφιέρωση έξι προβλημάτων από τον συνθέτη Diyan Kostadinov στους διεκδικητές του τίτλου, Τοπάλοβ (Topalov) και Κάμσκι (Kamsky).

Ο Ντίγιαν Κοσταντίνοβ (Diyan Kostadinov) είναι διάσημος συνθέτης. Γεννήθηκε 21.01.1982 στο Μπουργκάς Βουλγαρίας (Burgas Bulgaria) και είναι εθνικός Μαιτρ στο άθλημα της σκακιστικής σύνθεσης. Από το 2000, που άρχισε να συνθέτει, έχει φτιάξει πάνω από 200 προβλήματα όλων των ειδών - Δυάρια, Τριάρια, Πολυκίνητα, Αντίστροφα, Βοηθητικά, Σπουδές, Αποδεικτικές παρτίδες και Μυθικά. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς σύνθεσης σε πολλές χώρες. Έχει νικήσει σε διαγωνισμούς των Strategems (USA), Probleemblad (Holland), Harmonie (Germany), Pat a Mat (Slovenia), Best Problems (Italy) και άλλων περιοδικών.

Τα προβλήματα, που συνέθεσε ο Κοσταντίνοβ ειδικά για την περίσταση, σχηματίζουν τα επώνυμα των διεκδικητών.
Τα βλέπετε παρακάτω, (λέγονται με τη σειρά TO, PA, LOV, KA, MS, KY), είναι όλα ορθόδοξα δυάρια και όταν τα λύσετε μπορείτε να στείλετε μέχρι 25.02.2009 τις λύσεις στον συνθέτη (e-mail dkostadinov@abv.bg).
Θα γίνει κλήρωση στις 26.02.2009 και πέντε τυχεροί θα πάρουν βιβλία με τα αυτόγραφα των Τοπάλοβ και Κάμσκι.


TO : 1.Qe4!
PA : 1.Bc4!
LOV: 1.Sd7!

KA : 1.Se1!
MS : 1.Be3!
KY : 1.f5!

Δεν υπάρχουν σχόλια: