Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύσης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ
Αθήνα, 01/10/2016

15ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού σε συνεργασία με τον Φ.Ο. Ελληνικού και τον Σ.Ο. Πατρών προκηρύσσει τον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Πάτρα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 πμ - 15:00 μμ.
Για την μεν Αθήνα ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Πρόσβαση με μετρό (3 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό «Ελληνικό»), με λεωφορείο (Α3 ή Β3) από Ακαδημία ή Γλυφάδα, ή με ΙΧΕ αυτοκίνητο (άνετος χώρος στάθμευσης).

Για την δε Πάτρα ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, έναντι Πλατείας Όλγας.

Ο διαγωνισμός θα είναι δύο γύρων με έξι (6) προβλήματα προς λύση στον καθένα γύρο (ήτοι ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο).
Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους.
Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Θα βραβευθούν με κύπελλα οι τρεις πρώτοι στην κατάταξη, ο πρώτος έφηβος (μέχρι 23ών ετών) και η πρώτη γυναίκα. Τα κύπελλα αθλοθετεί ο Σ.Ο. Πατρών.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οργανωτική Επιτροπή (και Επιτροπή Ενστάσεων), που αποτελείται από τους κ.κ. Ι. Γαρουφαλίδη, Α. Αλεξάνδρου και Χ. Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη.

Για διευκρινίσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση,
στον κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη: τηλ.  6938-792281 email ggaroufalidis@yahoo.gr ,
ή στον κ. Χάρη Φουγιαξή: τηλ. 6979-126087 email loyaldragon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: