Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Νέα από την Βέρνη, (3), Τρίτη

Σήμερα αρχίζουν οι λύτες (οι δικοί μας είναι οι Κονιδάρης Παναγιώτης, Μενδρινός Νίκος, Πρέντος Κώστας) την προσπάθεια για μια καλή θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης. Θα συνεχίσουν αύριο. Αργότερα θα συμπληρώσω τα προσωρινά αποτελέσματα της ημέρας.
Υπάρχει ατομική κατάταξη και ομαδική (ανάλογα με την χώρα) κατάταξη.

Ετοίμασα την συμμετοχή μου στο Official 5-days composing tourney, όπου το θέμα ζητούσε ένα ορθόδοξο δυάρι με ένα δίδυμο. Το δίδυμο γίνεται όταν μετακινηθεί ένας λευκός αξιωματικός σε τετράγωνο διαφορετικού χρώματος.
Έφτιαξα τρία προβλήματα, από πολύ απλή μινιατούρα μέχρι πολύπλοκο μηχανισμό. (Κάπου έχω χάσει τον λογαριασμό, αλλά χρειάστηκε να φτιάξω καμιά εικοσαριά προβλήματα αυτή την εποχή).

Το βράδυ παρακολούθησα σκακιστικές διαλέξεις.
Ο H.P.Rehm ανέλυσε τα κριτήρια ομορφιάς του μηχανισμού εκκρεμές (pendulum) στα πολυκίνητα.
Ο D. Kostadinov παρουσίασε μηχανισμούς για βραβεύσιμα αντίστροφα προβλήματα.
Ο M. Kovačević έδειξε ότι σε κάποια υποτιμημένα βοηθητικά προβλήματα κρύβονται πραγματικά διαμάντια, αν τα δει κανείς με έννοιες γνωστές στα ορθόδοξα προβλήματα.
Ο T. Linß παρουσίασε το μέλλον του λογισμικού που δημιουργεί συνθέσεις. (Προς το παρόν οι απαιτήσεις χώρου περιορίζουν το λογισμικό σε προβλήματα βοηθητικά με 6 κομμάτια και προβλήματα αντίστροφα με 7 κομμάτια).

Όλη μέρα ψιχάλιζε στην Βέρνη και την νύκτα έβρεξε πολύ.

Αποτελέσματα πρώτου μέρους του Πρωταθλήματος εδώ.

Ανταπόκριση του Παναγιώτη Κονιδάρη στο skakistiko.com εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: