Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

13ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύσης, στην Πάτρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2014


13ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ


Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) προκηρύσσει τον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα, Μιχαλακοπούλου 58 (πιο γνωστή ως «Ρήγα Φεραίου»), την Κυριακή 22 Ιουνίου ώρα 12:00 – 16:00.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ε.Σ.Ο. σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Πατρών, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων και Κορασίδων.

Θα δοθούν δώδεκα (12) προβλήματα προς λύση (δύο ορθόδοξα 2 κινήσεων, δύο ορθόδοξα 3 κινήσεων, δύο ορθόδοξα πολλών κινήσεων, δύο σπουδές, δύο βοηθητικά και δύο αντίστροφα). Ο χρόνος σκέψης είναι τρεις (3) ώρες. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος. Στους τρεις πρώτους νικητές, στις τρεις πρώτες γυναίκες και στους τρεις πρώτους εφήβους (κάτω των 18 ετών) θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια που αθλοθετούνται από την οργανωτική επιτροπή του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα υπάρχουν στις ιστοσελίδες της Ε.Σ.Ο. και του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η τριμελής Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ι. Γαρουφαλίδη, Τ. Αλεξάνδρου και Χ. Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό είναι ελεύθερη.

Για διευκρινίσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση, στον
κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη:  e-mail: ggaroufalidis@yahoo.gr
ή στον κ. Τάσο Αλεξάνδρου: τηλ.  6975926236,  e-mail: sopatron@hol.grΔεν υπάρχουν σχόλια: