Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Συνάντηση προβληματιστών 20080930

16-09-2008 : Αρχική ανακοίνωση :
Αγαπητοί προβληματιστές, αγαπητοί φίλοι του σκακιού, μετά και την επιτυχία της πρώτης συνάντησης συνεχίζουμε τις συναντήσεις που γίνονται κάθε δεύτερη Τρίτη, στον σύλλογο του Σ.Ο. Παγκρατίου (Ζηνοδότου 22, ο δρόμος είναι κάθετος στην Υμηττού, κοντά στην Πλ. Παγκρατίου, στο «Συντριβάνι»).

Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008, από τις 19:30 και μετά. Θα παρουσιάσουμε διάφορα ενδιαφέροντα προβλήματα (μια που η Κίρκη γίνεται 40 χρόνων...) και θα συζητήσουμε, γενικώς!
Σας περιμένουμε!
Σπύρος Ιλαντζής



02-10-2008 : Ενημέρωση :
Καλά πήγε και η 2η συνάντηση του Καλλιτεχνικού Σκακιού, που έγινε στο εντευκτήριο του ΣΟΠ (30-09-2008). Παρέστησαν οι Θέμης Αργυρακόπουλος, Δημήτρης Γαλανός, Σπύρος Ιλαντζής, Γιάννης Καλκαβούρας, Νίκος Καρούντζος, Κ. Κοκόλιας, Μανώλης Μανωλάς, Κώστας Μητσάκης, Βαγγέλης Πετρίδης, Αν. Τζερμιαδιανός, Χάρης Φουγιαξής, ενώ πέρασαν και κάποιοι φίλοι ακόμα.
Ο Χάρης Φουγιαξής έκανε μια θαυμάσια παρουσίαση της "Κίρκης", ("μυθικό" σκάκι), που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ύπαρξης.
Ο Δ. Γαλανός παρουσίασε ορισμένες δικές του συνθέσεις (!), αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος της σύνθεσης δεν είναι τόσο... εξωτικός, όσο νομίζουν κάποιοι.
Ο Σ. Ιλαντζής έδειξε διάφορα ενδιαφέροντα προβλήματα, από το "Problemist".
Ο Μ. Μανωλάς έδειξε σπουδές από ένα παλιό (και σπάνιο) βιβλίο του Chernev.

1 σχόλιο:

Inspirus είπε...

Καλά πήγε και η 2η συνάντηση του Καλλιτεχνικού Σκακιού, που έγινε στο εντευκτήριο του ΣΟΠ (30-09).
Παρέστησαν οι Θ. Αργυρακόπουλος, Δημ. Γαλανός, Σπ. Ιλαντζής, Γιάνν. Καλκαβούρας, Κ. Κοκόλιας, Μαν. Μανωλάς, Κ. Μητσάκης, Βαγγ. Πετρίδης, Αν. Τζερμιαδιανός, Χ. Φουγιαξής, ενώ πέρασαν και κάποιοι φίλοι ακόμα.
Ο Χάρης Φουγιαξής έκανε μια θαυμάσια παρουσίαση της "Κίρκης", ("μυθικό" σκάκι), που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ύπαρξης. Επίσης, ο Δ. Γαλανός παρουσίασε ορισμένες δικές του συνθέσεις (!), αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος της σύνθεσης δεν είναι τόσο... εξωτικός, όσο νομίζουν κάποιοι. Τέλος, είδαμε διάφορα ενδιαφέροντα προβλήματα, από το "Problemist" και ένα παλιό (και σπάνιο) βιβλίο του Chernev.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, από τις 7:30 μ.μ., πάλι στο φιλόξενο εντευκτήριο του Σ.Ο. Παγκρατίου και του ΣΜΑΟ Καισαριανής (Ζηνοδότου 22, Παγκράτι).
Σας περιμένουμε!