Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

2012-11-25 Διαγ. Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων ΕΣΣΝΑ

*************************************************************************
*
*  Τελική ανακοίνωση.
*
*************************************************************************



9ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΣΣΝΑ 2012

(ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Nομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) προκηρύσσει τον 9ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων για τα σωματεία της Αττικής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του πολιτιστικού χώρου Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 ώρα 17:30 – 20:00 και εντάσσεται στο σκακιστικό-πολιτιστικό φεστιβάλ "Chessnale Athens 2012".

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΣΝΑ και το κοινωνικό και πολιτιστικό δίκτυο cultureout.com με τη συνεργασία του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας και είναι αφιερωμένος στη μνήμη των 100 χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του κορυφαίου Έλληνα σκακιστή του 19ου αιώνα, ποιητή και βουλευτή Λορέντζου Μαβίλη, πρωταθλητή Γερμανίας στη λύση σκακιστικών προβλημάτων 1889 και πρωταθλητή Βαυαρίας στο αγωνιστικό σκάκι 1890.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα γίνει σύντομη ομιλία και ταυτόχρονη προβολή σε μεγάλη οθόνη των στοιχείων που τεκμηριώνουν τη σκακιστική πορεία του Λορέντζου Μαβίλη μέσα στο χρόνο και θα ακουστεί το ιστορικής αξίας έργο για πιάνο του Έλληνα συνθέτη του 19ου αιώνα Ιωσήφ Λιμπεράλη με τίτλο «ελεγείο στον αθάνατο σκακιστή Πολ Μόρφι».

Επισημαίνουμε ότι ο διαγωνισμός λύσης της ΕΣΣΝΑ θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2012». Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 20 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση προβλημάτων 2012».

Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι δυόμιση ώρες . Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 6 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: ένα πρόβλημα των 2 κινήσεων, ένα των 3 κινήσεων, ένα περισσοτέρων κινήσεων, ένα αντίστροφο (self-mate), ένα βοηθητικό (help-mate) και μία σπουδή. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ως το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012. Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση, στον κ. Παναγή Σκλαβούνο: τηλ. 6932-146398 (κινητό), e-mail: askl27@otenet.gr, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
Στο Διαγωνισμό θα συμμετάσχουν μέχρι 30 λύτες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια. και άλλο υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα. Επίσης, κύπελλο θα δοθεί στην πρώτη ομάδα, με κριτήριο το άθροισμα βαθμών τριών μελών της.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Π. Σκλαβούνο, Ι. Γαρουφαλίδη, Χ. Φουγιαξή, Δ. Σκυριανόγλου .

1 σχόλιο:

Papaveri είπε...

Μανώλη,
Φρονώ ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτούς που μοχθήσαν για τη δίάδοση του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Αναφέρομαι στον Ζάππα και το Σιαπέρα.
Μήπως πρέπει να γίνει ένας διαγωνισμός λύσης σκακιστικών προβλημάτων στη μνήμη τους;
Φιλικά,
Carlo