Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Προκήρυξη αγώνων λύσης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

9ος Διεθνής Παράλληλος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Του Ισραήλ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 IOYNIΟΥ 2024 

Η Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι του Ισραήλ προκηρύσσει τον 9ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. 

Η ημερομηνία είναι η Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, 10:30 πμ ώρα Ελλάδας, και ο τόπος διεξαγωγής για την Αθήνα είναι η αίθουσα του ΣΟ Ηλιούπολης, που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 14, Ηλιούπολη, πέντε λεπτά με τα πόδια από το σταθμό μετρό Αλίμου.


Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 τμήματα: 

• Το πρώτο τμήμα προορίζεται για έμπειρους λύτες (δύο γύροι με ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο).

• Το δεύτερο τμήμα απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες με ELO λύσης μικρότερο από 2000. Θα περιλαμβάνει ευκολότερα προβλήματα.
Στον πρώτο γύρο : δύο ορθόδοξα 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μια σπουδή και ένα βοηθητικό.
Στον δεύτερο γύρο : ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, δύο ορθόδοξα 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μια σπουδή και ένα αντίστροφο. 

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους.
Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος. 

Για κάθε χώρα έχει ορισθεί από την Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι του Ισραήλ ένας τοπικός διοργανωτής, για την Αθήνα ο Γιάννης Γαρουφαλίδης. 

O διαγωνισμός θα διεξαχθεί ταυτόχρονα
στην Πρέβεζα ( Υπεύθυνος: Αντρέας Αθανασιάδης, τηλ. 6973240377, email: andrewathanassiadis@gmail.com )
και στην Θεσσαλονίκη ( Υπεύθυνος: Αστέριος Λιάμος, τηλ. 6974900721, email: asteriosliamos@yahoo.gr )
Οι τοπικοί διοργανωτές θα αναρτήσουν σύντομα προκηρύξεις για τον διαγωνισμό στην πόλη τους. 

Υποβολές συμμετοχής για την Αθήνα θα γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 29 Ιουνίου Αθήνα: Γιάννης Γαρουφαλίδης, email: igaroufalidis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: