Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

20ός Διαγωνισμός Λύσης Αττικής

20 ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κυριακή 31 Mαρτίου 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Επιτροπή της ΕΣΟ για το καλλιτεχνικό σκάκι προκηρύσσει το 20 ο ανοιχτό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Αττικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην αίθουσα του ΣΟ Ηλιούπολης την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, 11:00 - 14:30.

Η αίθουσα του ΣΟ Ηλιούπολης βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 14, Ηλιούπολη, πέντε λεπτά με τα πόδια από το σταθμό μετρό Αλίμου.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί παράλληλα (ίδια ώρα έναρξης και λήξης) και με τα ίδια θέματα και σε τρεις άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πρέβεζα). Ο λόγος είναι ότι έτσι θα συμμετάσχουν περισσότεροι διαβαθμισμένοι λύτες και το πρωτάθλημα θα πληροί τα κριτήρια για να αξιολογηθεί από την World Federation for Chess Composition, WFCC). Η διοργάνωση της Αθήνας θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2024».

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει δύο γύρους με χρόνο σκέψης μιάμιση ώρα ο καθένας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν προς λύση τα ίδια 12 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: δύο προβλήματα των 2 κινήσεων, δύο των 3 κινήσεων, δύο περισσότερων κινήσεων, δύο αντίστροφα (selfmates), δύο βοηθητικά (helpmates) και δύο σπουδές συνολικά (1 πρόβλημα ανά κατηγορία σε κάθε γύρο). Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο συνολικός χρόνος σκέψης.

Η συμμετοχή είναι χωρίς παράβολο αλλά με περιορισμένο αριθμό λυτών. Κάθε λύτης θα λύσει τα προβλήματα σε ξεχωριστή σκακιέρα (δεν έχει απέναντι αντίπαλο) και θα δίνει τις λύσεις γραμμένες σε χαρτί.

Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις στους:

κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη (κριτής): igaroufalidis@gmail.com

κ. Χάρη Φουγιαξή: 6979126087, loyaldragon@gmail.com

Στους νικητές θα δοθούν κύπελλα, μετάλλια και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα.

Προσοχή στην αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής 31/3! Θα βάλουμε τα ρολόγια μας 1 ώρα αργότερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: