Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

20 ISC 2024 - Διεθνής Παράλληλος Διαγωνισμός Λύσης

20ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι WFCC (World Federation for Chess Composition) προκηρύσσει τον 20ό Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής στην Αθήνα είναι η Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, 10:30 ώρα Ελλάδας.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Λεωφόρος Συγγρού 25 (λίγα λεπτά από τον σταθμό μετρό Ακρόπολης). 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες δυναμικότητας:

 Η πρώτη κατηγορία προορίζεται για έμπειρους λύτες και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Ο κάθε γύρος περιλαμβάνει ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο.
Τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

 Η δεύτερη κατηγορία απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες με βαθμό αξιολόγησης μικρότερο του 2000 ή χωρίς solving rating. Ο πρώτος γύρος περιλαμβάνει δύο ορθόδοξα 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή και ένα αντίστροφο μικρότερης δυσκολίας από τα αντίστοιχα προβλήματα της πρώτης κατηγορίας. Ο δεύτερος γύρος περιλαμβάνει ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, δύο ορθόδοξα 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή και ένα βοηθητικό μικρότερης δυσκολίας από τα αντίστοιχα προβλήματα της πρώτης κατηγορίας.
Τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

 Η τρίτη κατηγορία παίδων-κορασίδων (γέννηση μετά την 31.12.2010) θα είναι ενός γύρου με 6 απλά προβλήματα προς λύση (τέσσερα ορθόδοξα 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων και μία σπουδή).
Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.
Η κατάταξη των λυτών θα είναι ατομική, δεν προβλέπεται κατάταξη χωρών.

Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ. Υποβολές συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.
Υπεύθυνος: Γιάννης Γαρουφαλίδης email: igaroufalidis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: