Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ISC-19 Προκήρυξη

 

19ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι WFCC (World Federation for Chess Composition) προκηρύσσει τον 19ο Διεθνή παράλληλο διαγωνισμό λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις  χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Η ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής στην Αθήνα είναι η Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 , 10:30 ώρα Ελλάδας,

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον κλιματιζόμενο  χώρο του ΣΟ Ηλιούπολης, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Παπαναστασίου, πλησίον του σταθμού μετρό «Άλιμος»

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρία τμήματα:

              Το πρώτο τμήμα προορίζεται για έμπειρους λύτες και τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης (δύο γύροι με ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο).

              Το δεύτερο τμήμα απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους ανενεργούς ή ενεργούς λύτες με βαθμό αξιολόγησης μικρότερο του 2000 ή λύτες χωρίς ΕΛΟ.

      Θα περιλαμβάνει ευκολότερα προβλήματα (δύο γύροι με 6 προβλήματα ανά γύρο από τις ίδιες κατηγορίες όπως στο πρώτο τμήμα) και τα αποτελέσματα ΔΕΝ μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

              Το τρίτο τμήμα των παίδων - κορασίδων (γέννηση  μετά την 31.12.2009) θα είναι ενός γύρου με 6 απλά προβλήματα προς λύση (ορθόδοξα 2 κινήσεων, ορθόδοξα 3 κινήσεων, ορθόδοξα πολλών κινήσεων και σπουδές).

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος. Η κατάταξη των λυτών θα είναι ατομική, δεν προβλέπεται κατάταξη χωρών.

Για κάθε χώρα έχει ορισθεί από την WFCC ένας «τοπικός» διοργανωτής (local controller), για την Αθήνα ο Γιάννης Γαρουφαλίδης και για την Πάτρα ο Τάσος Αλεξάνδρου. Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού στην Ελλάδα έχει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.

Υποβολές συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.

Υπεύθυνος: Γιάννης Γαρουφαλίδης   Email:  igaroufalidis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: