Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Σκακιστική εκπομπή στο ραδιόφωνο

Στο ιστολόγιο αυτό γράφω ειδήσεις για το καλλιτεχνικό σκάκι, δηλαδή για την σύνθεση προβλημάτων, και τους αγώνες λύσης ή σύνθεσης. Στα ιστολόγια που γράφουν για το αγωνιστικό σκάκι, για τις παρτίδες, δημοσιεύουν και σκακιστικά προβλήματα για να κινήσουν το ενδιαφέρον των παικτών, και τους ευχαριστώ. Εγώ δεν έχω επιδιώξει να τραβήξω αναγνώστες δημοσιεύοντας παρτίδες, αλλά κράτησα απολύτως εξειδικευμένο το ιστολόγιο αυτό.

Επειδή μια ραδιοφωνική εκπομπή για το σκάκι έλειπε από την Ελλάδα, βάζω εδώ την αναγγελία για να την ακούσετε, και διατηρώ τις ελπίδες μου ότι, αν πάει καλά, θα μιλήσουν και για το καλλιτεχνικό σκάκι.

(Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ο μόνος που ακούω, γιατί έχει ειδήσεις που τα περισσότερα ΜΜΕ φροντίζουν να τις υποβαθμίζουν ή και να τις εξαφανίζουν).

============

Έκτακτη σκακιστική εκπομπή τη μέρα των Χριστουγέννων, από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, από τον ραδιοσταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», με αφιέρωμα στις Σκακιστικές Ολυμπιάδες του ΄50 και του ΄60.

Ο φιλοξενούμενος στην εκπομπή Χρήστος Κόκκορης, τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας, θα αναφερθεί στις αναμετρήσεις με τους μεγάλους μετρ εκείνης της εποχής, ανάμεσα στους οποίους και ο Σοβιετικός παγκόσμιος πρωταθλητής Μποτβίνικ. Θα απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τα οφέλη του πνευματικού παιχνιδιού, την απαραίτητη προετοιμασία, τις γυναίκες στο σκάκι, καθώς και στο αν ο σκακιστής γεννιέται ή γίνεται. Θα μιλήσει για την τιμωρία με ισόβιο αποκλεισμό από τη Χούντα, το δίλημμα που του έθεσε ο προπονητής του «σκάκι ή ιατρική;» και θα κληθεί να περιγράψει τη συμβολή του στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, με τα υποκατάστατα ναρκωτικών ουσιών.

Η εκπομπή έχει τίτλο «64 άσπρα μαύρα κι ένα κόκκινο», θα αντλήσει υλικό από την έρευνα και την παρουσίαση των Σκακιστικών Ολυμπιάδων από τον Λουκά Ζαχείλα στην εφημερίδα «Αυγή» και θα την παρουσιάσει ο Ελισσαίος Βλάχος.
Ηλεκτρονική διεύθυνση σταθμού: https://www.avgi.gr/sto-kokkino.

Επικοινωνία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: