Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

17ος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, για σωματεία Αττικής, 2020-11-01

17ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 
ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 
 (ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΓΙΑΛΗ) 
 Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

    Ο 17ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Αττικής για τα σωματεία της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Σκακιστικού Συλλόγου Ηλιούπολης, στην οδό Παπαναστασίου και λεωφόρο Βουλιαγμένης (στο πλάι του συγκροτήματος των πολυκλαδικών σχολείων), πολύ κοντά στο σταθμό μετρό «Άλιμος», την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, 11π-μ -2μμ 

    Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2020». 

    Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι τρεις ώρες. 
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν προς λύση τα ίδια 12 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: δύο προβλήματα των 2 κινήσεων, δύο των 3 κινήσεων, δύο περισσοτέρων κινήσεων, δύο αντίστροφα (self-mate), δύο βοηθητικά (help-mate) και δύο σπουδές. 
Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση. 

    Η συμμετοχή είναι χωρίς παράβολο αλλά με περιορισμένο αριθμό 15 λυτών, λόγω της πανδημίας. 
Κάθε λύτης θα λύσει τα προβλήματα σε ξεχωριστή σκακιέρα (δεν έχει απέναντι αντίπαλο) και θα δίνει τις λύσεις γραμμένες σε χαρτί. 

    Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στον κ. Γαρουφαλίδη Γιάννη (e-mail igaroufalidis@gmail.com). 

    Στους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια. και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: