Γράφει ο Παναγιώτης Κονιδάρης στο facebook:
Δεν τα πήγαμε και άσχημα στο Grand Prix της Βαρσοβίας, φαίνεται έπιασαν οι ευχές σας. Τελικά ήμουν 9ος στην τελική κατάταξη (8ος Σιδηρόπουλος,17ος Μενδρινός, 1ος εύκολα ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Piotr Murdzia).
Στην εικόνα το ειδικό βραβείο είναι για την πρώτη θέση που πήρα ανάμεσα στους λύτες κάτω του 2200 ΕΛΟ.
Δείτε κι εδώ http://www.chessarbiter.com/turnieje/2017/ti_5893/.
Ωραία ήτανε, πήραμε και τον γλόμπο μας, του χρόνου πάλι!
3 σχόλια:
Συγχαρητήρια για την συμμετοχή στο τουρνουά της Βαρσοβίας, όπου δεν πήγατε και άσχημα. Δεν σας παρακολουθώ πολύ ευλαβικά πια, αλλά μπορώ να παρατηρήσω μια σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο και μικρή αλλά σταθερή βελτίωση. Τόσο, που του χρόνου δεν θα μπορεί κανένας σας να διεκδικήσει το έπαθλο-γλόμπο για τους λύτες με ΕΛΟ κάτω από 2200.
Ευχαριστώ Κώστα! Υπάρχει και κάτι ακόμα, που δεν φαίνεται καθαρά στις βαθμολογίες. Είναι το πώς έχεις χάσει βαθμούς, άρα και το πόση βελτίωση χωράει ακόμα. Και οι τρεις ξέρουμε καλά ότι χάσαμε κάποια εντελώς προσιτά στις ικανότητές μας προβλήματα, για διάφορους λόγους. Σε κάθε περίπτωση η δικιά μου μικρή φιλοδοξία να γίνω κάποτε FM αν σταθεροποιηθώ σε ένα τέτοιο επίπεδο λύσης (εδώ είχα μια απόδοση 2330 νομίζω, στο Πανευρωπαίκό επίσης είχα πάει καλά) ίσως και να μην είναι όνειρο θερινής νύχτας. Ο Νίκος ο Σιδηρόπουλος έχει θαρρώ (όχι άδικα) ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Ο δε Νίκος Μενδρινός δεν έχει παρά να ξαναβρει λίγο από τον καλό εαυτό του, μιας και το ντεφορμάρισμα δεν κρατάει για πάντα. Η ικανότητα και η εμπειρία του είναι ανάλογες των άλλων IM. Εκεί είναι η θέση του.
Αν και ταλαιπωρηθηκα λιγο στον γυρισμο κανοντας 1,5 μερα να φτασω απο Βαρσοβια Θεσσαλονικη, το πολωνικο grand-prix ηταν μια εξαιρετικη εμπειρια για μενα. Οχι μονο απο αποψη αποδοσης, αλλα και γενικοτερα, καθως το κλιμα ηταν πολυ ευχαριστο με την συμμετοχη 3 λυτων απο την Ελλαδα. Επισης η Βαρσοβια εκτος απο ομορφη ειναι και πολυ φθηνη, οποτε την συνιστω ανεπιφυλακτα σαν τουριστικο προορισμο.
Σαν σημαντικοτερο κερδος κραταω την αισθηση οτι δεν εχουμε κατι να ζηλεψουμε απο την ελιτ του καλλιτεχνικου σκακιου, και οτι -με πολυ δουλεια βεβαια- οι επιδοσεις μας μπορουν να ειναι ανταγωνιστικες σε διεθνες επιπεδο. Αυτην την στιγμη ειμαστε 5-6 λυτες με μικρες διαφορες μεταξυ μας και νομιζω η αμιλλα, η ανταλλαγη ιδεων, και φυσικα το αλληλοπειραγμα μας βοηθανε να εξελιχθουμε. Ισως σε λιγα χρονια η Ελλαδα καταφερει να συγκαταλεγεται στις ισχυρες χωρες του χωρου.
Δημοσίευση σχολίου