Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

14-ΕΣΣΝΑ Αγώνες λύσης - Προκήρυξη

14ος  ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Σάββατο 28  Οκτωβρίου  2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
   
         Ο  14ος  Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Αττικής για τα σωματεία της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αθλητικού Συλλόγου Ζήνωνα της Γλυφάδας στην οδό Επιδαύρου 5Α, περιοχή "Καραχάλιου", έναντι ΔΕΗ Γλυφάδας το Σάββατο 28  Οκτωβρίου  ώρα 17.00-20.00 μμ. 

         Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ζήνωνα Γλυφάδας.
  
            Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής  στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2017». Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 23 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων».  
Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι τρεις ώρες.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 12 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: δύο προβλήματα των 2 κινήσεων, δύο των 3 κινήσεων, δύο περισσοτέρων κινήσεων, δύο αντίστροφα (self-mate),  δύο βοηθητικά (help-mate) και δύο σπουδές. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε  για τη συνολική λύση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς παράβολο. Θα διαγωνισθούν όλοι στην επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ανεξάρτητα από ηλικία και βαθμό έλο. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στον κ. Γαρουφαλίδη Γιάννη (e-mail  ggaroufalidis@yahoo.gr), αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη  του διαγωνισμού.

Στους  πρώτους νικητές θα δοθούν  κύπελλο,  μετάλλια. και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα. Δεν υπάρχουν σχόλια: