Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Προβλήματα και Λύσεις στο 3ο Κύπελλο 2016

Τα προβλήματα :
https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6Z0VzZW9jeVQ5blE/view?usp=sharing

Τα λυμένα προβλήματα :
https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6dThURlZfY2NCWTA/view?usp=sharing

Οι νικητές κατά σειρά :
https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6OFo0Q3gxaVF3bkU/view?usp=sharing

Δελτίο τύπου :
https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6S1VraWdWWFlhaXc/view?usp=sharing

9 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Χα! χα!
Κοιτάζω την βαθμολογία και βλέπω στον πάτο τον Πρέντο (εκτός συναγωνισμού φυσικά) να την πατάει στην πρώτη γελοία σπουδή όπως την πάτησα κι εγώ και παρηγοριέμαι (που λέει ο λόγος).
Ήταν το πιο εύκολο σετ από τις τρεις χρονιές νομίζω. Αν εξαιρέσεις το 2ο τριάρι, το 5άρι και τον Abdurahmanovic τα υπόλοιπα ήταν περίπατος για έναν έμπειρο λύτη.
Και του χρόνου, καλή χρονιά και απροβλημάτιστη σε όλους τους προβληματιστές.

Alotan είπε...

Μα ακριβώς γι' αυτό την πατήσαμε: Επειδή η σπουδή ήταν γελοία. Πιο πολύ με προβληματίζει ο αργός χρόνος και ορισμένα παιδαριώδη λάθη που έκανα (π.χ. αντί για ματ σε 5, έψαχνα ματ σε 4). Το μόνο πρόβλημα στο οποίο πήγα καλά ήταν το βοηθητικό σε 6 που το έλυσα σε 5 λεπτά.

Η πρόβλεψή μου στο Νίκο (μου έστειλε τα προβλήματα πριν από τα Χριστούγεννα) ήταν ότι με βάση την μεγάλη ευκολία των προβλημάτων, ο νικητής θα έκανε 100% και χρόνο κάτω από 1.5 ώρα. Δεν συμφώνησε μαζί μου και τελικά επαληθεύθηκε η δική του πρόβλεψη.

Συγχαρητήρια για την πρωτιά! Ελπίζω να σε δούμε στο Βελιγράδι, παρά την άβολη ημερομηνία. Συγχαρητήρια και στο Νίκο, για μια ακόμα πετυχημένη διοργάνωση. Είναι πολύ ευχάριστο ότι αρκετοί λύτες από όλη την Ελλάδα έχουν γίνει πια τακτικοί στους διαγωνισμούς αυτούς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Κώστα
Ευχαριστώ.
Καλή χρονιά και σε σένα και την Νταϊάν εύχομαι!

Πράγματι το Η#6 ήταν ή το λύνω γρήγορα ή καθόλου. Κι εγώ 4-5 λεπτά έκανα γι' αυτό. Αν αφιέρωνα 2-3 λεπτά ακόμα στο μέτρημα της κωλοσπουδής θα είχα κάνει 100%, αλλά σε 2 ώρες (μου έφαγε αρκετό χρόνο το 5άρι γιατί κοίταγα κάτι 1.f3 και 1.Rc2 πρώτα, όπου είχε άμυνες με τον φου μεταξύ άλλων). Αρκετά λεπτά δαπάνησα και στην 2η σπουδή για το Nb7. Τα άλλα ήταν να τα λύσεις από το διάγραμμα.

Στο Βελιγράδι δεν υπάρχει περίπτωση, η περίοδος για μένα είναι εντελώς απαγορευτική, δυστυχώς. Κοιτάζω να δω μήπως πάω σε κάναν άλλο διαγωνισμό, πχ στο Ίγκαλο τον Ιουνη ή σε καμιά Σλοβακία ενδιάμεσα. Η Γερμανία και η Φινλανδία δεν βολεύουν, και μάλλον ούτε η Αγγλία. Θα λύσεις στο ISC ή δεν έχετε εκεί διαγωνισμό;

Συγχαρητήρια και από μένα στον Νίκο, είχε μια κακή χρονιά σαν λύτης, αλλά σαν διοργανωτής διαπρέπει. Του χρόνου μάλλον θα είναι άλλος, θα δούμε.

Alotan είπε...

Στο ISC δεν συμμετέχει το Albuquerque. Αν συμμετείχε, θα ήμουν μάλλον ο τοπικός οργανωτής, παρά λύτης. Ίσως να τα λύσω αργότερα, ανάλογα με τα κέφια. Γενικά δεν λύνω πολύ. Πέρσι είναι ζήτημα αν έλυσα πάνω από 3-4 φορές (από το σπίτι, εννοείται). Προτιμώ διαγωνισμούς με Ελληνικό ενδιαφέρον (π.χ. ISC, Ελληνικό πρωτάθλήμα, ΕΣΣΝΑ).

Πάντως, αν αποφασίσω να λύσω στο Βελιγράδι, θα πρέπει να κάνω προετοιμασία με αρκετούς διαγωνισμούς, γιατί έχω σκουριάσει τελείως. Θα εξαρτηθεί από τις άλλες υποχρεώσεις για την προετοιμασία του τουριστικού μέρους του ταξιδιού κι από τους διαγωνισμούς σύνθεσης στους οποίους παραδοσιακά παίρνω μέρος εκείνη την εποχή.

Καλή Χρονιά και καλές λύσεις.

Unknown είπε...

Καλησπέρα! Θα ήθελα να επισημάνω ότι προέκυψε ένα λάθος στα αποτελέσματα. Στην 19η θέση, ονομάζομαι Μπιζόπουλος (όχι Μπιλόπουλος όπως αναγράφεται).
Καλή Χρονιά!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Μην ανησυχείς Αλέξανδρε, συνήθως ο Νίκος είναι τυπικός θα το διορθώσει με την οριστική βαθμολογία. Καλό αποτέλεσμα παρεμπιπτόντως για ανέλοτο, μπράβο.

Πρέπει να πω και από δω συγχαρητήρια στον Ανδρέα που κρατάει ακόμα γερά και θα τον ξαναέχουμε μετά από χρόνια στην Εθνική την άνοιξη, καθώς και στον Νίκο τον Βόρειο που επιβεβαιώνει ότι το καλλιτεχνικό κέρδισε στα σίγουρα έναν καλό λύτη (κάτι που δίνει πρόσθετη αξία και στην διοργάνωση του Κυπέλλου). Πιθανολογώ ότι θα είναι κι αυτός μέλος της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό, τουλάχιστον αυτή θα είναι η δική μου εισήγηση στην Επιτροπή.

Unknown είπε...

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι τυχαία βρήκα το http://www.wfcc.ch/competitions/solving/rat_011016/.
Φαντάζομαι το ["82 Bizopoulus, Alexandros GRE 1776 "(Half-rating)] αναφέρεται στον εαυτό μου...

Unknown είπε...

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι αναγράφομαι στο http://www.wfcc.ch/competitions/solving/rat_011016/
ως" 82 Bizopoulus, Alexandros GRE 1776 "(half-rating). Θα παρακαλέσω να γίνει αλλαγή σε Bizopoulos Alexandros.

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

Αλέξανδρε, ο Χάρης Φουγιαξής έχει ήδη ενημερώσει τον υπεύθυνο για τις λίστες αξιολόγησης της WFCC και νομίζω ότι το λάθος θα διορθωθεί σύντομα.