Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

12ος Διαγ. Λύσης ΕΣΣΝΑ, στις 13/09

12ος  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής προκηρύσσει τον 12ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων για τα σωματεία της Αττικής. Το διαγωνισμό διοργανώνουν η «ΕΣΣΝΑ» και τα σωματεία: «ΣΟ Περιστερίου» και «ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας». Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ. Σκλαβούνο Παναγή, Λαπατά Ιάκωβο και Γαρουφαλίδη Ιωάννη.

Ο χώρος διεξαγωγής είναι το κτίριο Κ.Υ.Β.Ε. στη λεωφόρο Κηφισού και Εθνάρχου Μακαρίου 1 (συνέχεια της οδού Λένορμαν εντός του δήμου Περιστερίου). Ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο. Λεωφορεία από ΟΜΟΝΟΙΑ οδός Ζήνωνος (Α13)-(Β-13). Τρόλεϊ από Ζάππειο (12).

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής είναι η Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, 11:15 πμ – 13:30 μμ.
Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2015». Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 20 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων». Ο πρώτος νικητής ή νικήτρια κάτω των 12 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής καντέτ Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων».

Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι δύο ώρες και 15 λεπτά. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 6 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: ένα πρόβλημα των 2 κινήσεων, ένα των 3 κινήσεων, ένα περισσοτέρων κινήσεων, ένα αντίστροφο (self-mate), ένα βοηθητικό (help-mate) και μία σπουδή. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς παράβολο. Θα διαγωνισθούν όλοι στην επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ανεξάρτητα από ηλικία και βαθμό έλο. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στον κ. Παναγή Σκλαβούνο (e-mail askl27@otenet.gr), αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα. Επίσης, κύπελλο θα δοθεί στην πρώτη ομάδα, με κριτήριο το άθροισμα βαθμών τριών μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: