Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αποτελέσματα από το Παγκόσμιο στην Ostroda

Έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται αποτελέσματα από τις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Σκακιστική Σύνθεση.

Προσωρινά αποτελέσματα από το OPEN λύσης [http://www.wccc2015.com/?open-results].
Από την Ελλάδα, Νίκος Μενδρινός 38ος και Νίκος Σιδηρόπουλος 69ος.

Προσωρινά αποτελέσματα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λύσης WCSC http://www.wccc2015.com/?wcsc-results-first-day
Οι Έλληνες λύτες, Νίκος Μενδρινός 52ος και Νίκος Σιδηρόπουλος 54ος. Η Ελλάδα στην 16η θέση.

Κατά την δεύτερη και τελευταία ημέρα, οι Έλληνες λύτες τα πήγαν λίγο καλύτερα : ο Νίκος Μενδρινός βρέθηκε στην θέση 43 μεταξύ 85 συμμετεχόντων και ο Νίκος Σιδηρόπουλος στην θέση 46. Η Ελλάδα είναι στην θέση 16 μεταξύ 19 χωρών. http://www.wccc2015.com/?wcsc-results-final


Το bulletin της διοργάνωσης δημοσιεύεται εδώ : http://www.wccc2015.com/docs/congress_bulletin.pdf

Περιέχει αποτελέσματα διαγωνισμών σύνθεσης, στους οποίους πήραν διακρίσεις και οι Έλληνες συνθέτες Κώστας Πρέντος και Θέμης Αργυρακόπουλος.

8 σχόλια:

Alotan είπε...

Ενώ ο Νίκος Μενδρινός δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά του στους δύο διαγωνισμούς λύσης, ο άλλος Νίκος (Σιδηρόπουλος), τηρουμένων των αναλογιών, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και έδειξε ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Η πρώτη εντύπωση από το μπουλετίν με τα αποτελέσματα είναι πολύ αρνητική. Από τους διαγωνισμούς σύνθεσης που ήταν τουλάχιστον 12, συμπεριλήφθηκαν μόνο 3. Ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο οι διοργανωτές του Συνεδρίου να εμφανίσουν ένα βελτιωμένο μπουλετίν. Για να μην τρέχει πάλι ο Χάρης, όπως στο Μπατούμι, να μαζέψει όλα τα αποτελέσματα των διαγωνισμών σύνθεσης και να κάνει τη δουλειά που έπρεπε να είχαν κάνει άλλοι.

Alotan είπε...

Μερικές ώρες μετά το προηγούμενο σχόλιό μου, αναρτήθηκε στη σελίδα του Συνεδρίου μια βελτιωμένη έκδοση του μπουλετίν με πολύ περισσότερα αποτελέσματα της σύνθεσης. Κάποια λάθη δεν λείπουν, αλλά όσες ελλείψεις απομένουν, οφείλονται μάλλον στους κριτές των επιμέρους διαγωνισμών σύνθεσης, παρά στους διοργανωτές.

Emmanuel Manolas είπε...

Το μπουλετίν έχει λάθη ακόμη και σήμερα, αλλά το φροντίζουν, οπότε τελικά θα δούμε τις προσπάθειες των συνθετών μέσω των βραβεύσεων που ετοίμασαν οι κριτές.

Συγχαρητήρια στους Έλληνες συνθέτες Κώστα Πρέντο και Θέμη Αργυρακόπουλο για τις επιτυχίες τους!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά του καλλιτεχνικού, τόσο στους συνθέτες για τις βραβεύσεις τους, όσο και στους λύτες για το κουράγιο τους. Ο Νίκος (δεν έχω μιλήσει ακόμα) θα είναι σίγουρα απογοητευμένος, φέτος δεν ήταν η χρονιά του, παρά την σκληρή προσπάθεια. Για την πρώτη εμφάνιση του ...βόρειου Νίκου σε ΠΠ αξίζουν συγχαρητήρια. Νομίζω ότι έκανε απόδοση κοντά στο 2300! Μπράβο, αποκτήσαμε έναν (τουλάχιστον) νέο καλό λύτη (και καλό και σεμνό παιδί επίσης).

Τώρα, μήπως ξέρει κανείς τι έγινε με τις μελλοντικές διοργανώσεις; Δεκδικούμε και τις δύο μεγάλες. Χάρη;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Κώστα, έλυσες τα προβλήματα; Παραδόξως πήγα καλά (σε συνθήκες αγώνων). Όμως για πρώτη φορά στην ζωή μου ήξερα 2 από τα προβλήματα του σετ του ΠΠ! Το πρώτο 3άρι και το Η#2, οπότε μου πήραν δευτερόλεπτα. Ποιο καλό παιδί θα μου στείλει με φαξ το Όπεν;

Alotan είπε...

Το Παγκόσμιο θα γίνει στο Βελιγράδι (30/7-6/8/2016 - οι ημερομηνίες ίσως δεν είναι οριστικές). Για το Πανευρωπαϊκό δεν έμαθα τίποτα.

Τα προβλήματα δεν τα κοίταξα. Εκτός από το Πανελλήνιο, δεν έχω λύσει τίποτα άλλο τους τελευταίους μήνες.

Το μπουλετίν βελτιώνεται μέρα με την ημέρα. Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει όλα τα τουρνουά σύνθεσης. Τα λάθη είναι ακόμα πολλά - κάποια είναι φανερά, σε διαγράμματα και σε λύσεις.

Νικος ο Βορειος είπε...

Ευχαριστω για τα καλα λογια. Θα μπορουσα να παω καλυτερα αν ημουν πιο συγκεντρωμενος. Ακομα χτυπω το κεφαλι μου για το 2ο helpmate. Για καποιον ανεξηγητο λογο νομισα οτι το προβλημα ζητουσε 3 λυσεις στο αρχικο διαγραμμα! Επι πολλη ωρα δοκιμαζα 1.Βδ6 και φυσικα δεν μου εβγαινε για μισο τεμπο. Σαν να μην εφτανε αυτο εχασα και την κυρια λυση γιατι δεν εγραψα ποιος ιππος παει στο η4. Τελοσπαντων, φανταζομαι η απειρια βρισκει ευφανταστους τροπους να γινει αισθητη...
Κριμα που δεν μπορεσε να ερθει ο Παναγιωτης. Στο ομαδικο θα ειμασταν τουλαχιστον 3 θεσεις πιο ψηλα και θα ειχαμε ενα καλο πλασαρισμα.

Alotan είπε...

Μιας και δεν απαντήθηκε η ερώτηση για το Πανευρωπαϊκό, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, θα γίνει στην Αθήνα 15-17 Απριλίου 2016. Το ISC θα γίνει στις 24/1/2016. Περισσότερα νέα εδώ: http://www.wfcc.ch/meetings/decisions2015/