Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διαγωνισμός Λύσης ΕΣΣΝΑ Νο.8, αποτελέσματα


(Με κλικ η φωτογραφία μεγαλώνει).

Ο διαγωνισμός είχε μεγάλη προσέλευση.
Υπήρχαν μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, πράγμα πολύ ευχάριστο.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα προβλήματα και εδώ τις λύσεις.

Αποτελέσματα :
Πρωταθλητής Αττικής Μενδρινός Νίκος, 22/30,
δεύτερος ο Φουγιαξής Χάρης, 16/30,
τρίτος ο Σκλαβούνος Παναγής, 10/30.
Ακολουθούν Σκυριανόγλου Δημήτρης, Δεληκανάκης Νίκος, Κονιδάρης Παναγιώτης, Ιλαντζής Σπύρος, Ανεμοδουράς Λεοκράτης, Παπαργυρίου Αναστάσιος, Ζερβογιάννης Αλέξανδρος, Κατωπόδης Γιάννης, Λαδάς Δημήτρης, Αναστασίου Μάριος, Μανωλάς Εμμανουήλ, Παγκαλή Μαριάννα, Μιχαλούδης Γιώργος, Δούνη Μαρία, Μαργαρίτης Γιάννης, Κουλαξουζίδης Γιώργος, Μητσάκης Κώστας, Καπνιά Δήμητρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων ( 21 ) σε σχέση με τον περσινό διαγωνισμό διεξήχθη ο 8ος διαγωνισμός λύσης σκακιστικών προβλημάτων της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής το απόγευμα της Κυριακής 10 Aπριλίου 2011 στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δίνει η ΕΣΣΝΑ στους σκακιστές της Αττικής να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και την αποτελεσματικότητά του στη λύση σκακιστικών προβλημάτων. Συνδιοργανωτές ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στο εντευκτήριο του οποίου έγινε ο διαγωνισμός, και ο «ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας», που αθλοθέτησε τα βραβεία και επιμελήθηκε τα θέματα του διαγωνισμού μέσω του μέλους του Γιάννη Γαρουφαλίδη.
Πρωταθλητής Αττικής αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά, όπως και πέρσι, ο Μενδρινός Νίκος , ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 22 βαθμούς χάνοντας τους πιο πολλούς βαθμούς στην μελέτη που τελικά αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι». Δεύτερος αναδείχτηκε ο έμπειρος Φουγιαξής Χάρης, που συγκέντρωσε 16 βαθμούς και τρίτος ο Σκλαβούνος Παναγής με 10 Βαθμούς. Ακολούθησε ο Σκυριανόγλου Δημήτρης και Δεληκανάκης Νίκος με 9 βαθμούς και την εξάδα συμπλήρωσαν άλλοι τέσσερεις λύτες που ισοβάθμησαν όλοι με 7 βαθμούς και τον ίδιο χρόνο.

Τριπλή ισοβαθμία στην κατηγορία του πρώτου έφηβου με τους Ζερβογιάννη Αλέξανδρο, Κατωπόδη Γιάννη και Λαδά Δημήτρη με 6 βαθμούς και θέση κατάταξης 10-12.

Θετική εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή δύο γυναικών, τεσσάρων νέων και μιας νεανίδας πού έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στον διαγωνισμό.

Τα προβλήματα του Διαγωνισμού και φωτογραφικό υλικό παρουσιάζονται στο «μπλογκ» : http://kallitexniko-skaki.blogspot.com .

Η δυσκολία των προβλημάτων ήταν ίσως μεγαλύτερη από τα περσινά θέματα δοθέντων των αποτελεσμάτων . Το δυάρι λύθηκε από τους περισσότερους . Το τριάρι και το πολυκίνητο είχε μια δύσκολη δοκιμή που παραπλάνησε καλούς λύτες . Η μελέτη δεν λύθηκε από κανέναν ενώ και οι λύσεις του βοηθητικού επίσης δύσκολες. Το αντίστροφο πιο εύκολο από το βοηθητικό αλλά με εξίσου κρυφή δοκιμή που παραπλάνησε τους λύτες.

Το καλοκαίρι θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος διαγωνισμός.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

2 σχόλια:

Παναγής Σκλαβούνος είπε...

Πληροφορία: Ο φημισμένος Αμερικανός συνθέτης σκακιστικών προβλημάτων Σάμουελ Λόυντ νέος έλαβε μέρος στο ισχυρό τουρνουά της διεθνούς έκθεσης του Παρισιού (http://en.wikipedia.org/wiki/Paris_1867_chess_tournament) και, σε μια από τις παρτίδες του έκανε "ματ σε τρεις κινήσεις" ( http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1255340 ) τον Σαμουήλ Ρόζενταλ, έναν ισχυρό παίκτη, που ασχολείτο "επαγγελματικά" με το σκάκι στο Παρίσι.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Εύχομαι στον διαχειριστή του ωραίου μπλόγκ και σε όλους τους φίλους του καλλιτεχνικού σκακιού καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και χαρά.
Γιώργος Ριζόπουλος (μαθητευόμενος/αυτοεκπαιδευόμενος(?)(και μάλλον ανεπιτυχώς...) στο καλλιτεχνικό σκάκι :-)