Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αδράνεια ή όχι;

Και βέβαια όχι!
Μπορεί να μην ανεβαίνουν συχνά αναρτήσεις αλλά υπάρχει πολλή δουλειά που γίνεται στα παρασκήνια.

Πρώτα, ετοιμάστηκε η μετάφραση στα Ελληνικά της Βράβευσης για τον επετειακό διαγωνισμό Μανωλάς-60. Πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο να μπορούν να διαβάσουν εύκολα μία Βράβευση οι Ελληνόφωνοι φίλοι του ιστολογίου. Οι περισσότερες Βραβεύσεις που έχω δει είναι σε γλώσσες που δεν καταλαβαίνω και προσφεύγω στην αυτόματη μετάφραση (πολύ γέλιο) ή περιορίζομαι στα διαγράμματα και στις λύσεις χάνοντας τα σχόλια των Κριτών.

Μετά υπάρχουν νέες μυθικές συνθήκες για τους διαγωνισμούς σύνθεσης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος που γίνεται φέτος στην Κρήτη. Διαβάστε εδώ για Half-Check, KoBul Kings, CapZug και ποιός ξέρει τι άλλο θα επινοήσει η φαντασία των συνθετών.

Half-Check : Το σαχ από ένα κομμάτι είναι "μισό" και αν διατηρείται στην επόμενη κίνηση από το ίδιο κομμάτι, τότε είναι ολόκληρο. Αν τότε δεν μπορεί να διακοπεί, γίνεται ματ.

KoBul Kings : Οι βασιλιάδες αποκτούν τα χαρακτηριστικά κίνησης του τελευταίου φιλικού κομματιού τους που πάρθηκε, και ξαναγίνονται κανονικοί βασιλιάδες όταν παρθεί ένα πιόνι τους.

CapZug : Σε δεδομένες κινήσεις πρέπει να φέρουμε τον αντίπαλο σε κατάσταση να πρέπει να κόψει κάτι, χωρίς όμως να βρίσκεται σε σαχ.

Μπροστά στις νέες συνθήκες όλοι οι συνθέτες είναι ισοδύναμοι (αρχάριοι έπρεπε να πω, αλλά το καλλώπισα). Άρα οι νέοι συνθέτες πρέπει να σπεύσουν!

Προετοιμαζόμαστε, και όποιος θέλει να ρωτήσει διευκρινιστικά ή να συνεργαστεί, εδώ είμαστε!



Ενημέρωση στις 15/10/2010 : Διαβάστε εδώ την χιουμοριστική παρουσίαση του Παγκόσμιου Συνεδρίου από τον κ. Π. Κονιδάρη στο ιστολόγιο του Γάτου.
Αν κάποιες λεπτομέρειες είναι ελαφρά αλλαγμένες, η πρόθεση είναι να γελάσουμε.

1 σχόλιο:

Νέος προβληματιζόμενος είπε...

Άρθρο για τον Noam Elkies


http://www.nytimes.com/2010/08/29/crosswords/chess/29chess.html?_r=2&ref=crosswords