Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Στατιστικά ιστολογίου, δεύτερο έτος

Τα στατιστικά συλλέχθηκαν με το εργαλείο "Google Analytics" και καλύπτουν το διάστημα [07 Φεβρουαρίου 2009 - 06 Φεβρουαρίου 2010], δεύτερο έτος λειτουργίας του ιστολογίου.

Σε 12611 επισκέψεις, 4328 μοναδικοί επισκέπτες είδαν 24106 σελίδες, με μέσο όρο παραμονής στο ιστολόγιο 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, βλέποντας σχεδόν 2 σελίδες ανά επίσκεψη.

94.46% των επισκεπτών προέρχονταν από την Ελλάδα και το υπόλοιπο από 65 χώρες. Οι επισκέπτες μένουν σε 305 πόλεις και χρησιμοποιούν 40 γλώσσες. Στις πρώτες 12 χώρες περιλαμβάνονται : ΗΠΑ, Γερμανία, Βραζιλία, Αγγλία, Κύπρος, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία.

67% των επισκεπτών επανέρχονται, οι άλλοι είναι νέοι επισκέπτες. Επανήλθε από 2 μέχρι 14 φορές το 18.75% των επισκεπτών, από 15 μέχρι 200 φορές το 23.74%, και πάνω από 200 φορές το 24.49%. Η επανάληψη της επίσκεψης γίνεται μέσα σε μιά εβδομάδα για το 91.91% των επισκεπτών αυτών.

Πιό ενδιαφέροντες τίτλοι από τους 414 : Ανοίγματα γραμμών, Συνθέτες και συνθέσεις τους, Ελληνική ορολογία προβληματιστών, Τριαντάφυλλος Σιαπέρας, Διαγωνισμός λύσης ΕΣΣΝΑ 20090412, Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το 52.41% των επισκεπτών χρησιμοποιεί Internet Explorer / Windows, το 40.47% χρησιμοποιεί Firefox / Windows, και καταγράφηκαν 6 επισκέψεις από κινητά τηλέφωνα με προχωρημένο λογισμικό.

Συμπληρώνω με μερικά ακόμη στοιχεία :
Γράφτηκαν βιογραφικά σημειώματα για τους συνθέτες Σπύρος Μπίκος, Δημήτριος Γουσσόπουλος, Δημήτρης Καπράλος, Βασίλης Λύρης, Παναγής Σκλαβούνος.
Ξεκίνησε ειδική στήλη με συνεργασίες συνθετών (εδώ κι εδώ).
Προκηρύχθηκε Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης [Jubilee Tourney Manolas-60].

Ευχαριστώ όλους τους επισκέπτες!
Μανωλάς Εμμανουήλ (a.k.a. Alkinoos)

6 σχόλια:

Papaveri είπε...

Ο πίνακας για τον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης "J T Manolas-60" δεν φαίνεται ολόκληρος. Πρέπει να συντμηθεί η λέξη "Συνθέτες".

Emmanuel Manolas είπε...

Στους δικούς μου υπολογιστές φαινόταν ολόκληρος ο πίνακας. Έκανα μια μικρή αλλαγή για να στενέψει.
Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Papaveri είπε...

Ο πίνακας τώρα είναι ευκρινέστατος.

Σπύρος Ιλ. είπε...

Μπράβο, αγαπητέ Αλκίνοε, χαίρομαι που η υψηλή ποιότητα του ιστολογίου φέρνει και μεγάλη (και διεθνή) επισκεψιμότητα!
Να είσαι καλά και να συνεχίζεις, με την ίδια διάθεση και μεράκι!

Emmanuel Manolas είπε...

Ευχαριστώ αγαπητέ Σπύρο.
Το έργο δεν είναι εντελώς (πέρα ως πέρα, όλως δι' όλου) δικό μου, γιατί είχα την βοήθεια και την συνεργασία αξιόλογων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεσαι.
Αν εσύ πιστεύεις, (ή και οποιοσδήποτε άλλος), ότι δεν έχεις προσφέρει όσο θα ήθελες, υπάρχει πάντοτε χρόνος να ενισχύσεις την προσπάθεια.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ό,τι κι αν λένε οι στατιστικές, η πραγματικότητα θα είναι ακόμα καλύτερη, μιας και περιλαμβάνει στοιχεία ψυχής ευδιάκριτα στην όλη λειτουργία του ιστολόγιου, στοιχεία που δεν ανιχνεύονται από καμία στατιστική.
Τα συγχαρίκια μας, Αλκίνοε!