Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σκακιστικό Λογισμικό

Αν ενδιαφέρεστε για σκακιστικό λογισμικό, δηλαδή υπολογιστικά προγράμματα που θα βρίσκονται στον υπολογιστή σας και λύνουν σκακιστικά προβλήματα ή θα σας παρουσιάζουν βάσεις δεδομένων με σκακιστικές συνθέσεις, τότε θα σας είναι χρήσιμη η σελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας για σκακιστικές συνθέσεις, της WFCC:

https://www.wfcc.ch/software/

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, κάποιες "σκακιστικές μηχανές" (πχ Alybadix) μετά από επιτυχημένη πορεία πολλών ετών, αντικαθίστανται από νεότερα λογισμικά.

Άλλα λογισμικά διατίθενται δωρεάν (πχ Fancy για είσοδο στοιχείων και Popeye για λύση των συνθέσεων), και άλλα χρειάζεται να αγοραστούν (πχ WinChloe, που είναι πρόγραμμα για λύση συνθέσεων και δημιουργία βάσεων δεδομένων με προβλήματα του χρήστη, καθώς και μεγάλη βάση δεδομένων με εκατοντάδες χιλιάδες προβλήματα με τις λύσεις και με τα θέματά τους).

3 σχόλια:

Παναγιώτης Κονιδάρης είπε...

Είδα πρόσφατα ότι ο Θέμης είχε το Ποπάι-Φάνσι στο κινητό του. Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ (και αν) να το κατεβάσω; Έχω ένα Σάμσουνγκ G318H. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Alotan είπε...

Μάλλον είδες το πρόγραμμα του Dmitri Turevski. Μπορείς να το κατεβάσεις στο κινητό σου και να το δοκιμάσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!

Παναγιώτης Κονιδάρης είπε...

@Κώστα
Ευχαριστώ πολύ, μόλις βρω λίγο χρόνο θα το προσπαθήσω.