Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Πρωτάθλημα Λύσης Αττικής, 13-ΕΣΣΝΑ

13ος  ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
   Ο 13ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων Αττικής για τα σωματεία της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του σκακιστικού σωματείου Σ.Ο. Αιγάλεω Ιερά Οδός και Σούτσου 1, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δαβάκη) έναντι Εθνικής Τράπεζας, την Κυριακή 12 Ιουνίου ώρα  17.00-20.00 μμ. 
Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού σε συνεργασία με τον Σκακιστικό  Όμιλο Αιγάλεω.

            Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής  στη λύση σκακιστικών προβλημάτων  για το έτος 2016».  Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 23 ετών θα αναδειχθεί  «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής  στη λύση σκακιστικών προβλημάτων».  
Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι τρεις ώρες

 Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 12 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: δύο προβλήματα των 2 κινήσεων, δύο των 3 κινήσεων, δύο περισσοτέρων κινήσεων , δύο αντίστροφα (self-mate),  δύο βοηθητικά (help-mate) και δύο σπουδές. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς παράβολο. Θα διαγωνισθούν όλοι στην επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ανεξάρτητα από ηλικία και βαθμό έλο. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 11 Ιουνίου στον κ. Γαρουφαλίδη Γιάννη (e-mail  ggaroufalidis@yahoo.gr  Τηλ. 6938792281), αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια, και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα.

(Η ανακοίνωση έγινε στις 17.05.2016).
Τα προβλήματα :


https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6d1F3d1U3UXY3T2c/view?usp=sharing

Οι λύσεις των προβλημάτων :


https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6ZzN4YmFnQVhMaDA/view?usp=sharing

Η κατάταξη των λυτών :


https://drive.google.com/file/d/0B2-Lv0IlDIs6UGhtSGFLa0duMnM/view?usp=sharing

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

(υπό Δημ. Σκυριανόγλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: