Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

12ος Διεθνής Παράλληλος Διαγωνισμός Λύσης 2016

12ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016


Η  Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι WFCC (World Federation for Chess Composition) προκηρύσσει τον 12ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις  χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Η ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής για την Αθήνα είναι η Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 10:30 ώρα Ελλάδας, στην αίθουσα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Λεωφ. Συγγρού 25, 4ος όροφος.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 3 τμήματα:

·         Το πρώτο τμήμα προορίζεται για έμπειρους λύτες και τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης (δύο γύροι με ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο).

·         Το δεύτερο τμήμα απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες με βαθμό αξιολόγησης μικρότερο του 1700. Θα περιλαμβάνει ευκολότερα προβλήματα (δύο γύροι με 4 προβλήματα ανά γύρο από τις ίδιες κατηγορίες όπως στο πρώτο τμήμα) και τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

·         Το τρίτο τμήμα των παίδων-κορασίδων (έτος γέννησης το 2003 ή αργότερα) θα είναι ενός γύρου με 6 απλά προβλήματα προς λύση (δύο ορθόδοξα 2 κινήσεων, δύο ορθόδοξα 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων και μία σπουδή).

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Η κατάταξη των λυτών θα είναι ατομική και δεν προβλέπεται κατάταξη χωρών.

Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού στην Ελλάδα έχει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.

Για κάθε χώρα έχει ορισθεί από την WFCC ένας τοπικός διοργανωτής, για την Αθήνα ο Γιάννης Γαρουφαλίδης και για την Πάτρα ο Τάσος Αλεξάνδρου.

Υποβολές συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016.

Υπάρχει αριθμητικό όριο 20 συνολικά συμμετοχών (συμπεριλαμβάνονται και τα τρία τμήματα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αθήνα: Γιάννης Γαρουφαλίδηςemail ggaroufalidis@yahoo.gr
Πάτρα: Τάσος Αλεξάνδρου, τηλέφωνο 6975926236, email sopatron@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: