Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Παγκόσμιο Συνέδριο Σύνθεσης, 2019, Βίλνιους Λιθουανίας

Ειδήσεις από το 62ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σκακιστικής σύνθεσης (WCCC, World Congress on Chess Composition),
που γίνεται για το 2019 στο Βίλνιους της Λιθουανίας,
μαζί με το 43ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιστικής Λύσης WCSC, World Chess Solving Championship),
μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Σκακιστικής Σύνθεσης (WFCC, World Federation on Chess Composition) εδώ : https://www.wfcc.ch/62wccc-first-reports/ .

Η επίσημη σελίδα των διοργανωτών είναι εδώ : http://www.sachmatija.puslapiai.lt/wccc2019/

2 σχόλια:

P.Konidaris είπε...

Μπράβο στα παιδιά, πήγαν σχετικά καλά στο Βίλνιους. Ο Νίκος ο Σιδηρόπουλος επιβεβαίωσε την φόρμα του και το αγωνιστικό του επίπεδο γενικά. Φαίνεται να σταθεροποιείται εκεί στο 2400+ αποδόσεις, άρα μπορεί να συναγωνίζεται πλέον τους κορυφαίους. Η 16η θέση στο όπεν και η 20η στο Π.Π. το επιβεβαιώνουν. Ο τίτλος του ΙΜ, όπως έχω ξαναγράψει, δεν αργεί. Θα είναι ο 2ος Έλληνας μετά τον Πρέντο που θα τον κατακτήσει. Ο Νίκος ο Μενδρινός ήταν πιο κάτω, πήγε μέτρια θα έλεγα. Παρουσιάζει μια σταθερότητα κοντά στο 2300, που μάλλον δεν θα τον ικανοποιεί, αφού ξέρει και αυτός και όλοι μας ότι μπορεί να λύσει επίσης πάνω από 2400, όπως έδειξε και ο περσινός θρίαμβος στην Αγγλία. Γενικά η ομάδα ήταν 12η αν δεν σφάλλω, όχι κακό αποτέλεσμα σε 20 ομάδες και με μόνο 2 παίκτες (του χρόνου θα είμαστε υπερπλήρεις!). Τα προβλήματα δεν τα έχω κοιτάξει ακόμα, θα τα λύσω και θα συγκρίνω μόλις βρω χρόνο.

Νικος Σιδηροπουλος είπε...

Μεγαλη πειρα απο παγκοσμια πρωταθληματα δεν εχω, αλλα αυτο πρεπει να ηταν απο τα πιο ενδιαφεροντα απο αποψη εξελιξης. Αυτο οφειλεται αφενος στην μειωση της ψαλιδας μεταξυ των λυτων, αφετερου στην πολυ καλη επιλογη θεματων απο τον Κρολικοβσκι (με εξαιρεση τα ευκολα 3αρια). Τα θεματα ηταν δυσκολα χωρις να ειναι αλυτα, με αποτελεσμα να υπαρχει μεγαλο ευρος στις βαθμολογιες ανα κατηγορια. Τα κατα τεκμηριο 4 μεγαλυτερα φαβορι για τον τιτλο στο ατομικο "πατωσαν" ο καθενας σε μια κατηγορια. Ο Ναν πηρε 3 ποντους στις σπουδες που υποτιθεται ειναι η ισχυς του, ο Πιορουν που μεχρι τοτε προπορευοταν επιασε 5.8 ποντους χανοντας και λυση στο 2αρι στα βοηθητικα, ο Μουρτσια που προς στιγμην πηρε κεφαλι δεν μπορεσε να λυσει ουτε το 4αρι ουτε το 6αρι στα πολυκινητα, ενω ο Παβλοφ που γενικα κινηθηκε σε ρηχα για τα στανταρ του νερα εχασε το μπελαλιδικο 2αρι στα αντιστροφα! Αποτελεσμα ολων αυτων ο 4ος ισχυροτερος Πολωνος λυτης Γκορσκι να κανει την μεγαλη εκπληξη και να κατακτησει εναν ανελπιστο παγκοσμιο τιτλο! Αυτην την στιγμη πρεπει να υπαρχουν πολλοι λυτες που χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο καθως αν δεν ειχαν την Χ ή την Υ αβλεψια θα ηταν αυτοι παγκοσμιοι πρωταθλητες (ο 1ος με τον 6ο απειχαν μολις 2 βαθμους!)

Προσωπικα δεν εκανα κατι το εντυπωσιακο, αλλα εμεινα ευχαριστημενος απο την αποδοση μου. Μπορει η 20η θεση να ειναι χειροτερη απο την περσινη 16η, αλλα ποιοτικα νομιζω τα πηγα καλυτερα. Η διαφορα μου απο την κορυφη ηταν μικροτερη, ελυνα γρηγορα (σε 9' ειχα τελειωσει τα 2αρια, σε 45' τα 3αρια, σε 25' ειχα ηδη μαζεψει 10 ποντους στα βοηθητικα), ενω ακομα και στα προβληματα που δεν ελυσα δεν ημουν μακρια απο την λυση με αποκορυφωμα το 6αρι που εβγαλα την τελικη θεση με λαθος σειρα δυο κινησεων.

Επισης η 12η θεση που πηραμε με τον Νικο στο ομαδικο αναμεσα σε 21 ομαδες ειναι μεγαλη επιτυχια, δεδομενου οτι οι πιο πολλες ομαδες αγωνιζονταν πληρεις με 3 λυτες.