Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Διάλεξη Νίκου Μενδρινού


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΚΑΚΙ !

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, ώρα 6.00-8.30, θα πραγματοποιηθεί στον Άλιμο διάλεξη του Νίκου Μενδρινού με θέμα το Καλλιτεχνικό Σκάκι. 
Σ’ αυτό ασχολούμαστε με κατασκευασμένες θέσεις, τα σκακιστικά προβλήματα, όπου το ζητούμενο είναι συνήθως να γίνει ματ σε έναν αριθμό κινήσεων. 
Το περιεχόμενο και η λύση των προβλημάτων, τα οποία συχνά έχουν αποστασιοποιηθεί από τη σκακιστική παρτίδα, σκοπεύουν, μεταξύ άλλων, να μας δώσουν αισθητική ικανοποίηση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε σκακιστές κάθε επιπέδου. 
Φυσικά, όσο μεγαλύτερη εξοικείωση υπάρχει με τις εικόνες ματ και τις σχετικές τεχνικές, τόσο το καλύτερο… 
Καθαρά ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) θα αναφερθούμε σε μια δυναμικότητα Έλο πάνω από 1300. 
Θα δοθεί υλικό και οδηγίες ώστε όσοι επιθυμούν να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδος Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων (Κυριακή 6/1/19, ώρα 11.30) και τον Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης ISC (Κυριακή 27/1/19) που θα ακολουθήσουν.

Χώρος της εκδήλωσης η έδρα του Σκακιστικού Ομίλου Αλίμου – Πνευματικά Αθλήματα «ο Θουκυδίδης». 
Διεύθυνση Πάτμου 1 (απέναντι από τον αριθμό 12) και Δωδεκανήσου, στο χώρο του ΕΠΑΛ Αλίμου. 
Απέχει 150 μέτρα από τη στάση μετρό «Ηλιούπολη», έξοδος «Λεωφ. Βουλιαγμένης προς Γλυφάδα».

[ Ο Νίκος Μενδρινός έχει τον τίτλο του Εθνικού Μαιτρ στο αγωνιστικό σκάκι και είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας στο καλλιτεχνικό σκάκι, όπου έχει τον τίτλο του FM και έχει κατακτήσει 4 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ]

1 σχόλιο:

Νίκος Μενδρινός είπε...

Δύο "μίνι" διαγωνισμοί λύσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Καλλιτεχνικού Σκακιού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/12:
α) 6 εύκολα ορθόδοξα #2 με χρόνο σκέψης 15'
Πρώτευσαν: Αμίρης Εμμανουήλ 30/30 βαθμοί - χρόνος 5', Κατσαδώρος Κων/νος 30 βαθμοί - 7', Σκλαβούνος Παναγής 25 βαθμοί - 4'
β) 4 εύκολα βοηθητικά με χρόνο σκέψης 20'
Πρώτευσαν: Σκλαβούνος Παναγής 20/20 βαθμοί - χρόνος 12', Αμίρης Εμμανουήλ 20 βαθμοί - 13',Σπυράτος Νίκος 20 βαθμοί - 20'