Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Διαγωνισμός Λύσης στην Βαρσοβία

Με Ελληνική συμμετοχή (Μενδρινός, Κονιδάρης) διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Βαρσοβία, ο τρίτος διαγωνισμός λύσης στη σειρά του World Solving Cup 2015-16. Στο χθεσινό Quick Show, ο Κονιδάρης κατέλαβε την 5η θέση και ο Μενδρινός την 7η. Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ: http://www.selivanov.ru/newss/?act=show_news&id=461

Πληροφορίες για το WSC στη σελίδα της WFCC: http://www.wfcc.ch/competitions/solving/wsc-2015-2016/ 

2 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ενδιαφέρον το τουρνουά στην Βαρσοβία, για μένα τουλάχιστον αυτές είναι πολύτιμες εμπειρίες. Τα συνολικά αποτελέσματα είναι εδώ:
http://www.chessarbiter.com/turnieje/2015/ti_4794

Συνοπτικά, γιατί δεν έχω πολύ χρόνο, ο συναγωνισμός ήταν ο αναμενόμενα υψηλός. Εμένα με τσάκισαν (όπως πάντα) τα δυάρια. Στις υπόλοιπες κατηγορίες ήμουν καλύτερος (αν π.χ. απομονώσει κανείς την δεύτερη μέρα ήμουν 7ος). Στο όπεν επίσης είχα μια σχετικά καλή εμφάνιση. Ο Νίκος αντίθετα περνάει την χειρότερη χρονιά του (ως λύτης) από τότε που τον θυμάμαι. Ελπίζω και πιστεύω να είναι περαστικό γιατί έχουμε και Πανευρωπαίκό μπροστά μας. Παρεμπιπτόντως, μολονότι προκριθήκαμε (που λέει ο λόγος) για το solving show δεν κατεβήκαμε στο γήπεδο, προτιμήσαμε μια βολτούλα στα πέριξ και ένα καλό δείπνο σε βαρσοβιανό εστιατόριο.

Περισσότερα εν καιρώ.

Alotan είπε...

Χωρίς να έχω δει τα προβλήματα και κρίνοντας μόνο από τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι το επίπεδο δυσκολίας ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Ο Κρολικόφσκι φημίζεται για τις "σαδιστικές" του επιλογές. Ο Μούρτζια μόλις 4ος και μάλιστα στην κατηγορία των πολυκίνητων δεν έλυσε απολύτως τίποτα. Δεν μπορώ παρά να υποθέσω, κρίνοντας κι από άλλα πρόσφατα αποτελέσματα, ότι έχει σταματήσει την συστηματική προπόνηση. Αντίθετα, η νέα γενιά των ανερχόμενων και φιλόδοξων λυτών (Γκόρσκι, Πέιτλ, Μίστα) τα πήγε συγκριτικά καλύτερα.

Τα αποτελέσματα των δύο Ελλήνων λυτών τα σχολίασε πιο αναλυτικά ο Παναγιώτης. Ο Νίκος δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος, αλλά δεν απείχε πολύ από μια θέση στη δεκάδα. Για παράδειγμα, έχασε (όπως και στο Open) τους "σίγουρους" βαθμούς από το s#3. Δεν αποκλείεται να είχε κι άλλες ατυχίες σε άλλες κατηγορίες. Ο Παναγιώτης με τα τελευταία αποτελέσματα δείχνει ότι βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία. Το αποτέλεσμα του Open ήταν καλό, ενώ και στο κυρίως τουρνουά ήταν κοντά στους στόχους του σε συλλογή βαθμών.