Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Ikaros International Chess Tournament

Στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί με τη μακρά σκακιστική παράδοση ανατέθηκε η διοργάνωση των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών. Ο «Ίκαρος 2015» έχει ήδη ενσωματώσει το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και, αν συνυπολογιστεί και η διεξαγωγή του Μεσογειακού Ομαδικού Ράπιντ, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι η φετινή διοργάνωση του Δήμου Ικαρίας (http://www.dimosikarias.gr/) και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας (http://ikariachess.blogspot.gr/) θα αποτελέσει σταθμό στην 38χρονη πορεία του θεσμού!

Μεγάλο σκακιστικό γεγονός σε εθνική κλίμακα, αφού θα συναντηθούν στη σκακιέρα οι 20 πρωταθλητές και οι 20 πρωταθλήτριες όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας μας, αλλά και σημαντική εκδήλωση σε διεθνές επίπεδο!
Στις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται 40 σκακιστές και σκακίστριες από 14 χώρες, εκ των οποίωνοι 18 κατέχουν διεθνή τίτλο (7 γκραν μετρ!). Ο μεγάλος αριθμός ξένων τιτλούχων, σε συνδυασμό με τον χωρισμό των παικτών σε δύο ομίλους (ανάλογα με τον βαθμό αξιολόγησης), θα προσφέρει τη δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες (κυρίως νεαρής ηλικίας) να διεκδικήσουν νόρμες διεθνών τίτλων.

Δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών, ισχυρό κίνητρο για την προσέλευση σκακιστών και σκακιστριών από όλο τον κόσμο αποτελούν οι χαμηλές τιμές διαμονής (για όσους δεν φιλοξενούνται), καθώς και η ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/), να πραγματοποιήσει έκπτωση 50% στα εισιτήρια των παικτών, καθώς και στα οχήματά τους.

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό μέρος προβλέπονται, όπως κάθε χρόνο, μαθήματα, διαλέξεις, διαγωνισμός λύσης προβλημάτων, σκακιστικές επιδείξεις και ξεναγήσεις, πάντα με την ενεργό συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς», καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2015» θα αποτελέσουν και φέτος ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που θα προβάλει το νησί μας, μια σημαντική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και , για τους φιλοξενούμενους από όλο τον κόσμο, μια μεγάλη σκακιστική γιορτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: