Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

11ος Διεθνής Παράλληλος Διαγωνισμός Λύσης, προκήρυξη

(Ανέβηκε στις 14-01-2015)

11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
Η  Επιτροπή της FIDE για το Καλλιτεχνικό Σκάκι WFCC (World Federation for Chess Composition) προκηρύσσει τον 11ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις  χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή

Η ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής για την Αθήνα είναι η Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, 10:00 ώρα Ελλάδας, στην αίθουσα του Σ. Ο. Ηλιούπολης Παπαναστασίου 12-14 και λεωφ. Βουλιαγμένης (το εντευκτήριο του Σ.Ο. Ηλιούπολης  είναι  εντός του σχολικού συγκροτήματος των Πολυκλαδικών Λυκείων), περίπου 4’ με τα πόδια από τη στάση μετρό «Άλιμος» (έξοδος Βουλιαγμένης προς Αθήνα).  ,

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρία τμήματα:
Το πρώτο προορίζεται για έμπειρους λύτες και τα αποτελέσματα μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.
Θα είναι δύο γύρων με έξι (6) προβλήματα προς λύση στον κάθε γύρο (δηλ. ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο).

Το δεύτερο τμήμα απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες, θα περιλαμβάνει ευκολότερα προβλήματα επίσης δύο γύρων και τα αποτελέσματα δεν θα μετρήσουν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

Το τρίτο τμήμα απευθύνεται σε αρχάριους έως 13 ετών και θα περιλαμβάνει προβλήματα ενός γύρου και τα αποτελέσματα επίσης δεν θα μετρήσουν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης.

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού στην Ελλάδα έχει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.
Για κάθε χώρα έχει ορισθεί από την WFCC ένας «τοπικός» διοργανωτής (local controller), για την Αθήνα ο Γιάννης Γαρουφαλίδης και για την Πάτρα ο Τάσος Αλεξάνδρου.

Η κατάταξη των λυτών θα είναι ατομική, δεν προβλέπεται κατάταξη χωρών.
Τα αποτελέσματα των λυτών (στο κύριο τμήμα) θα συνυπολογιστούν με αυτά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, για την κατάρτιση της εθνικής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης τον Aύγουστο, στην Πολωνία.

Υποβολές συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015.
Υπάρχει αριθμητικό όριο 30 συνολικά συμμετοχών (συμπεριλαμβάνονται και τα δύο τμήματα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Υπεύθυνος: Γιάννης Γαρουφαλίδης, τηλ  693-8792281

6 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ε, όχι και στην Ιταλία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, να το διορθώσουμε αυτό...

Alotan είπε...

Κρίμα πάντως που δεν γίνεται στην Ιταλία (δεν κατέβασαν πρόταση οι άνθρωποι - μεταξύ Βουλγαρίας και Πολωνίας ήταν η επιλογή και κέρδισε η Πολωνία). Το Παγκόσμιο της Πολωνίας ούτε που το λαμβάνω υπόψη στον προγραμματισμό μου για φέτος.

Emmanuel Manolas είπε...

(Το διόρθωσα να λέει Πολωνία).
Alotan, ούτε κι εγώ το βλέπω με ενδιαφέρον. Γιατί δεν προγραμματίζεται κάτι σε Βιέννη, έτσι για αλλαγή; :)

Alotan είπε...

Στη Βιέννη πήγαμε πρόπερσι (αντί για το Μπατούμι) αλλά ευχαρίστως ξαναπάω. Μάλλον απίθανο πάντως να γίνει εκεί. Οι Αυστριακοί δεν ενδιαφέρονται για το WCCC, ούτε ως απλοί επισκέπτες.

Η Οστρούντα της Πολωνίας όπου θα γίνει το επόμενο Συνέδριο, φαίνεται συμπαθητική πόλη, χτισμένη δίπλα σε λίμνη και έχει ένα ωραίο κάστρο. Αλλά στην Πολωνία έχω πάει αρκετές φορές και το συγκεκριμένο μέρος είναι κάπως απομονωμένο, σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, οπότε δύσκολα μπορεί να συνδυάσει κανείς το σκάκι με τουρισμό. Οπότε, ανάμεσα στα δύο, η επιλογή είναι εύκολη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Κατάλαβα, δεν μας βλέπω να κατεβάζουμε ομάδα για φέτος, μιας και για μένα οι ημερομηνίες είναι απαγορευτικές... Τουλάχιστον να μπορέσουμε να μαζευτούμε για το Πανευρωπαϊκό.

Alotan είπε...

Δύο λύτες αρκούν για να κάνουν ομάδα στο Παγκόσμιο. Εξάλλου, δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα να κατεβούν μεμονωμένοι λύτες. Η ομάδα δεν διεκδικούσε ποτέ υψηλή θέση στην ομαδική βαθμολογία, η οποία έτσι κι αλλιώς, προκύπτει από το άθροισμα των ατομικών αποτελεσμάτων, οπότε μικρό το κακό. Ευκαιρία να πάρουν μέρος νέοι λύτες που έχουν όρεξη και φυσικά, μπορούν να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα της συμμετοχής τους.