Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Καλλιτεχνικές Σκακιστικές Συνθέσεις, τεύχος 1

Ετοίμασα για τους φίλους που ενδιαφέρονται για το Καλλιτεχνικό Σκάκι ένα έγγραφο (μορφή pdf) με τίτλο Καλλιτεχνικές Σκακιστικές Συνθέσεις.

Έχει ορισμούς, επεξηγήσεις και πολλά λυμένα προβλήματα.
Μερικά από τα προβλήματα (από το KS_750 μέχρι το KS_760) δεν έχουν δημοσιευθεί στο ιστολόγιο αυτό.

Το 1ο τεύχος περιλαμβάνει προβλήματα Άμεσου ματ (directmate), Βοηθητικά (helpmate), Αντίστροφα (selfmate) και Σπουδές (study). Το τεύχος αυτό είναι χρήσιμο σε όσους ασχολούνται με την λύση προβλημάτων, επειδή προβλήματα αυτών των ειδών μπαίνουν στους διαγωνισμούς λύσης.

Θα ακολουθήσουν, μόλις ετοιμαστούν, τεύχη για μυθικό σκάκι και για βιογραφίες.

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα.

4 σχόλια:

Papaveri είπε...

Μανώλη καλημέρα!!
Συγχαρητήρια (!!) για την έξοχη η ιδέα σου να γίνεις ο συνχιστήςτης της παρουσίασης των θεμάτων με παραδείγματα και ορισμούς για το κάθε θέμα αναλυτικά,του Κουταλίδη, του Ζάππα, του Παπακωνσταντίνου, του Ιατρίδη του Φουγιαξή, και τόσων άλλων, για να αναφέρω μερικούς.
Ένα βοήθημα για όσους ξεκινούν τα πρώτα βήματα στη σύνθεση και μια συγκεντρωτική εργασία για όλα τα θέματα.

Papaveri είπε...

Σε περίπτωση προσθαφαιρέσεων στην εργασία αυτή καλό θα ήταν να ενημερωνόμαστε με ιδιαίτερο σχόλιο.

Papaveri είπε...

Εν τη ρύμη του λόγου ξέχασα να γράψω και για τη δικη σου προσφορά στη παρουσίαση των θεμάτων κατά καιρούς στην ιστοσελίδα σου και όχι μόνο.

Emmanuel Manolas είπε...

Αγαπητέ Papaveri, ευχαριστώ! Μπορεί τα άτομα που αναφέρεις να έκαναν κάποια προσπάθεια στην αρχή, αλλά οι τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας με βοήθησαν να κάνω πολύ ευρύτερη παρουσίαση. Τώρα λοιπόν είναι σειρά των νέων συνθετών να δημιουργήσουν, έχοντας μια πληροφοριακή βάση για να μελετήσουν.