Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Διαγωνισμός λύσης ΕΣΣΝΑ 2013


10ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) προκηρύσσει τον 10ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων για τα σωματεία της Αττικής, εις μνήμη του φημισμένου συνθέτη σκακιστικών προβλημάτων Βύρωνα Ζάππα. Ο.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 ώρα 11 – 13 στην αίθουσα του φιλόξενου και ανακαινισμένου χώρου «ΚΑΪΣΣΑ (CAFE)», Μεσογείων 12 (πλησίον σταθμού μετρό «Αμπελόκηποι» και «Μεγάρου Μουσικής»).
Το διαγωνισμό διοργανώνουν η ΕΣΣΝΑ και το σωματείο «ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας».
Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους κ. Φουγιαξή Χάρη και Γαρουφαλίδη Ιωάννη.
Επισημαίνουμε ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2013». Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 20 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση προβλημάτων 2013».
Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι δύο ώρες. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 6 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες : ένα πρόβλημα των 2 κινήσεων, ένα των 3 κινήσεων, ένα περισσοτέρων κινήσεων, ένα αντίστροφο (self-mate), ένα βοηθητικό (help-mate) και μία σπουδή. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.
Στο Διαγωνισμό θα συμμετάσχουν μέχρι 30 λύτες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 8 Ιουνίου στον κ. Γαρουφαλίδη Γιάννη (e-mail ggaroufalidis@yahoo.gr) αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια, και άλλο υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα. Επίσης, κύπελλο θα δοθεί στην πρώτη ομάδα, με κριτήριο το άθροισμα βαθμών τριών μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: