Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη συνέντευξη του νέου Προέδρου της WFCC

Η μόνιμη επιτροπή για το καλλιτεχνικό σκάκι (permanent committee for chess composition, PCCC) της Διεθνούς Συνομοσπονδίας του Σκακιού (Federation International des Eschecs, FIDE) αναβαθμίστηκε σε Συνομοσπονδία και πήρε το όνομα Παγκόσμια Συνομοσπονδία για Σκακιστική Σύνθεση (World Federation for Chess Composition, WFCC).
(Σημ. Συντάκτη : Στην Ελλάδα την Σκακιστική Σύνθεση την γνωρίζουμε με τον όρο [Καλλιτεχνικό Σκάκι]).
Υπήρξε αναπροσαρμογή του καταστατικού (προσαρμόστηκε στο ελβετικό δίκαιο) γιατί προβλέπεται μεταγραφή της WFCC στην Ελβετία.
Έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου (τετραετής θητεία) και εξελέγησαν:
Πρόεδρος : Harry Fougiaxis GRE (Χάρης Φουγιαξής)
α' αντιπρόεδρος : Hannu Harkola FIN
β' αντιπρόεδρος : Georgi Evseev RUS
γ' αντιπρόεδρος - ταμίας : Thomas Maeder SWI
Αναμένεται να εκλεγούν σε νεο-ιδρυθείσες θέσεις ένας επιθεωρητής (auditor) και ένας αναπληρωτής επιθεωρητής (reserve auditor).

Όπως μας εδήλωσε ο νέος πρόεδρος της WFCC κ. Χάρης Φουγιαξής, έχει την εντύπωση ότι η διοικούσα ομάδα έχει ομοιογένεια και μεγάλη διάθεση για προσφορά στο καλλιτεχνικό σκάκι.

Πρώτες ενέργειες
1. Καταχώρηση ονόματος και καταστατικού της WFCC στην Βέρνη.
2. Βελτίωση των σχέσεων με την FIDE.
3. Συντονισμός και αναδιάρθρωση στις υποεπιτροπές εργασίας της πρώην PCCC, (Solving - FIDE album - Studies - WCC Tournament κλπ).
4. Οι τίτλοι (GM of FIDE for chess solving, GM of FIDE for chess composition) θα συνεχίσουν να στηρίζονται από την FIDE.

Έχουν ήδη εντοπιστεί χρονίζοντα προβλήματα (όπως η καθυστέρηση έκδοσης των [FIDE Album]) και υπάρχουν ιδέες για καλύτερη χρήση του διαδικτύου.


Διαβάσατε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου της WFCC κ. Χάρη Φουγιαξή.

2 σχόλια:

barbis είπε...

Ίσως να τον έχω γνωρίσει τον νέο πρόεδρο τότε που έμενα Γλυφάδα και πήγαινα συχνά στο Ζήνωνα.Ας ελπίσουμε να μην είναι σαν τον άλλο εκπρόσωπο μας στο εξωτερικό τον αντιπρόεδρο της FIDE!

Παναγής είπε...

Αγωνιστικά δεν τα πήγαμε καλά, αλλά, διοικητικά, τα πάμε περίφημα.
Συν - Χαρη- τήρια !