Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων (European Chess Solving Championship, ESCS) για το 2010 διοργανώνεται από την Βρετανική Εταιρεία Σκακιστικών Προβλημάτων (British Chess Problem Society, BCPS) στο Sunningdale, από 09-04-2010 μέχρι 12-04-2010.
Ανακοίνωση : http://www.saunalahti.fi/~stniekat/pccc/ecsc10.pdf

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τους εξαίρετους αθλητές : Κώστας Πρέντος, Νίκος Μενδρινός, Παναγιώτης Κονιδάρης, Χάρης Φουγιαξής. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Σύνδεσμοι :
http://www.bstephen.me.uk/ecsc2010
http://www.matplus.net/pub/start.php?px=1269824566&app=forum&act=forum&fid=ecsc6


Αποτελέσματα
Ομαδικά : (1) Αγγλία, (2) Πολωνία, (3) Σερβία, ..., (8) Ελλάδα, ..., 13 συμμετοχές.
Ατομικά : (1) Τζον Ναν (Άγγλος), (2) Πιότρ Μούρτζια (Πολωνός), (3) Έντι Βαν Μπέερς (Βέλγος), ..., (21) Κώστας Πρέντος, ..., (31) Νίκος Μενδρινός, ..., (49) Χάρης Φουγιαξής, ..., (51) Παναγιώτης Κονιδάρης, ..., 55 συμμετέχοντες.

Προβλήματα (πολύ δύσκολα) έβαλε ο Pavel Kamenik.

4 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Η Εθνική Ελλάδας 8η σε 13 συμμετοχές (και καμιά δεκαριά ιντιβίντουαλς). Έλειπαν βέβαια Ρώσοι και Ισραηλινοί. Πρώτοι οι Άγγλοι, 2οι οι Πολωνοί, 3οι οι Σέρβοι. Ατομικά πρώτος ο Νάν, κοντά 2ος ο Πετράκης ο Μούρτζια, 3ος ο Βέλγος βαν Μπίρες (εντάξει, Μπέερς). Πρώτος Έλληνας ο Πρέντος στην 21η θέση. Μενδρινός 31, Φουγιαξής 49, Κόναν ο Βάρβαρος 51.

Ο Κάμενετς που έβαλε τα προβλήματα έχει εξαφανιστεί και οι Αρχές αναζητούν τη σωρό του σε χειμμάρους και ρεματιές του Σάνινγκντέιλ.

Περισσότερα από κοντά.

Alotan είπε...

@ Κόναν ο βάρβαρος
Τι έγινε, το έφτιαξες το μηχάνημα;

Πολύ δύσκολα τα προβλήματα, μας πέθανε ο Κάμενιτς. Τέλος πάντων, καλά ήταν, το διασκεδάσαμε.

Επιτυχία η 8η θέση της Ελλάδας, η οποία για πρώτη φορά κατέβασε πλήρη σύνθεση σε πανευρωπαϊκό λύσης. Δεν ξέρω ακριβώς τα αποτελέσματα γιατί έφυγα νωρίτερα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούσαμε να πάμε και ακόμα καλύτερα.

Αποτυχία τα ατομικά. Δε νομίζω κανένας λύτης μας να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του.

Η δική μου εμφάνιση ήταν απογοητευτική, κυρίως εξ αιτίας των δυαριών (5/15, νομίζω είναι η πρώτη φορά που δεν έλυσα τουλάχιστον 2 δυάρια) και των βοηθητικών (3/15)

Alotan είπε...

Με παρέσυρε ο βάρβαρος. Κάμενικ λέγεται ο άνθρωπος, όχι Κάμενιτς (ούτε Κάμενετς). Λάθος άνθρωπος δολοφονήθηκε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Alotan
Εντάξει μωρέ, Γκόμενικ, δεν έχει και τόσο σημασία το όνομα, αρκεί να τους καθαρίζεις εγκαίρως πριν ξαναβάλουν παλούκια σε επόμενο διαγωνισμό.

Στην Κρήτη θα έχουμε πάλι τον Στάινμπεκ. Αυτός μου ξέφυγε μικρός αλλά εντός έδρας δεν έχει καμία τύχη. Απλά θα μου υποδείξετε το δωμάτιό του. Το κυάνιο εξακολουθεί να κάνει καλή και αόρατη δουλειά.