Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Διαγωνισμός Λύσης ΕΣΣΝΑ Νο.7, 2010

7ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

___Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) προκηρύσσει τον 7ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων για τα σωματεία της Αττικής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των σκακιστικών σωματείων «ΣΟ Αμπελοκήπων» και «ΣΟ Θωμάς Γεωργίου», Μακρινίτσας 12 (πλησίον σταθμού μετρό «Αμπελόκηποι»), την Κυριακή 28 Μαρτίου ώρα 17.45 – 20:00.
Το διαγωνισμό διοργανώνουν η «ΕΣΣΝΑ» και τα σωματεία «ΣΟ Θωμάς Γεωργίου» και «ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας».
___Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους κ. Γαρουφαλίδη Ιωάννη, Μητσάκο Αχιλλέα, Σκλαβούνο Παναγή.
___Επισημαίνουμε ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2010». Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 20 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση προβλημάτων 2010».
Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι δύο ώρες και ένα τέταρτο της ώρας. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 6 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες : ένα πρόβλημα των 2 κινήσεων, ένα των 3 κινήσεων, ένα περισσοτέρων κινήσεων , ένα αντίστροφο (self-mate), ένα βοηθητικό (help-mate) και μία σπουδή. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.
___Στο Διαγωνισμό θα συμμετάσχουν μέχρι 32 λύτες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 27 Μαρτίου στον κ. Παναγή Σκλαβούνο (e-mail askl27@otenet.gr), αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
___Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια. και άλλο υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα. Επίσης, κύπελλο θα δοθεί στην πρώτη ομάδα, με κριτήριο το άθροισμα βαθμών τριών μελών της.

(Αν υπάρξουν τροποποιήσεις της προκήρυξης αυτής, θα ανακοινωθούν εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: