Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Συνάντηση προβληματιστών (1)

Ενημέρωση 17-09-2008 :

Πολύ καλά πήγε η Πρώτη συνάντηση του Καλλιτεχνικού Σκακιού της 16-09-2008.
Είχαμε πολύ κόσμο: Μάριος Αναστασίου, Θέμης Αργυρακόπουλος, Δημήτρης Γαλανός, Γιώργος Γεωργόπουλος, Σπύρος Ιλαντζής, Γιάννης Καλκαβούρας, Κώστας Κοκόλιας, Μανώλης Μανωλάς, Κώστας Μητσάκης, Βαγγέλης Πετρίδης, Παναγής Σκλαβούνος, Χάρης Φουγιαξής, πέρασαν και οι Γ. Νικολαΐδης, Δημ. Κόντος (συγγνώμη αν παρέλειψα κάποιους).
Είδαμε αρκετά προβλήματα, ορθόδοξα (δυάρια, τριάρια, πολυκίνητα), ανορθόδοξα βοηθητικά (help-mates) βοηθο-αντίστροφα (help-selfmates) και μυθικού σκακιού, καθώς και σπουδές.

Ο Σπύρος Ιλαντζής παρουσίασε συνθέσεις από το αγγλικό περιοδικό [Problemist].
Ο Γιάννης Καλκαβούρας μας έδειξε μερικές πρόσφατες δημιουργίες του.
Ο Μανώλης Μανωλάς έδειξε σπουδές (Ρέτι, Κούμπελ).
Ο Χάρης Φουγιαξής μίλησε για την εμπειρία του από το πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο του Καλλιτεχνικού (Γιούρμαλα, Λετονία) και παρουσίασε συνθέσεις (Κώστα Πρέντου, Παναγιώτη Κονιδάρη, Michel Caillaud και άλλων) από το αντίστοιχο bulletin.

Το κοινό συμμετείχε προσπαθώντας να εντοπίσει λύσεις και βαριάντες.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδυά, μείναμε περισσότερο από 4 ώρες (7:30 -> 11:45) και περάσαμε πολύ καλά!

Η επόμενη συνάντηση του Καλλιτεχνικού, θα γίνει σε δυο βδομάδες, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, από τις 7:30 μ.μ. (πάλι στον ΣΟΠ, Ζηνοδότου 22, Παγκράτι).

Με φιλικούς χαιρετισμούς : Σπύρος Ιλαντζής


Αρχική ανάρτηση 12-09-2008 :

Αγαπητοί φίλοι,
αποφασίσαμε να αρχίσουμε Τακτικές Συναντήσεις Προβληματιστών κάθε δεύτερη Τρίτη, στον σύλλογο του Σ. Ο. Παγκρατίου (οδός Ζηνοδότου 22, που είναι κάθετη στην οδό Υμηττού, κοντά στην Πλατεία Παγκρατίου, στο «Συντριβάνι»).
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία, με την παρουσία των πιό έμπειρων του χώρου, να συζητούμε διάφορα θέματα σκακιστικών προβλημάτων.

Η Πρώτη Συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, από τις 19:30 και μετά. Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η εμφάνιση της Εθνικής μας στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο σύνθεσης και λύσης σκακιστικών προβλημάτων, στην Γιούρμαλα της Λετονίας.

Σας περιμένουμε!
Με φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους,
Σπύρος Ιλαντζής.

3 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλέ μας Αλκίνοε,

Χαίρομαι που η καλή, ποιοτική, εντατική δουλειά σου συνεχίζεται ( ..δούλευε εσύ, να χαιρόμαστε εμείς!..) και..
..λυπάμαι που δεν είμαι σε θέση να μετακινήσω ούτε ένα πύργο, μετά από περίπου 30 χρόνια σκακιστικής απραξίας..
Το ιστολόγιό σου, πάντως, ανθεί και λουλουδίζει.
Πέρασα να ευχηθώ καλή χρονιά ( κάτι σαν αίρεση πρέπει να είμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί που γιρτάζουμε την πρωτοχρονιά το Σεπτέμβρη..) και ό, τι καλό.

ΥΓ. Αντιλήφθηκες κάποιες εκδόσεις, τους τελευταίους μήνες, λογοτεχνικών βιβλίων που ..βρέχουν τα πόδια τους και στο σκάκι, ή πρέπει να σε ενημερώσω;
Πολλά φιλιά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Τελικά δεν μπόρεσα να έρθω...Και όπως το βλέπω, Τρίτες που το χώσατε, χλομό να τα καταφέρω και στο μέλλον.Χρήσιμο είναι πάντως να έρχονται και οι πολύ καλοί λύτες, εννοώ ο Νίκος και ο Αντρέας. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας στείλω ένα υλικό έκπληξη.

Inspirus είπε...

Τα Σαβ/κα δεν είναι εύκολα, για τους πιο πολλούς από μας (Διασυλ/κά, τουρνουά, εκδρομούλες!). Σ'αυτή τη φάση, προσπαθούμε να καθιερώσουμε τη συνάντηση και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο!