Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

2008-05-12, Διάλεξη “Αφιέρωμα στον Βύρωνα Ζάππα”

Δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι, oι σκακιστικοί σύλλογοι "Σ. O. Παγκρατίου" και "Σ. Μ. Α. Ο. Καισαριανής", (Ζηνοδότου 22, 116 34 Παγκράτι, Αθήνα), σας καλούν στη διάλεξη που θα δώσουν, την Δευτέρα 12 Μαΐου, στις 7:30 μ.μ. οι προβληματιστές Χάρης Φουγιαξής και Σπύρος Ιλαντζής, με θέμα

Καλλιτεχνικό Σκάκι – “Αφιέρωμα στον Βύρωνα Ζάππα”

Η διάλεξη είναι αφιερωμένη στον λαμπρό Έλληνα συνθέτη (GM στη σύνθεση προβλημάτων) Βύρωνα Ζάππα, που έφυγε από τη ζωή, στις αρχές του 2008.

Στο ξεκίνημα, ο Σπύρος Ιλαντζής θα αναφέρει ορισμένα βιογραφικά στοιχεία για τον εκλιπόντα. Στη συνέχεια, ο Χάρης Φουγιαξής θα παρουσιάσει ορισμένα επιλεγμένα προβλήματα του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και θα επεξηγήσει τη λογική και τη θεματολογία τους.
Επίσης, θα γίνει αναφορά και στο “θέμα Ζάππας”, που αποτελεί συνεισφορά του Βύρωνα Ζάππα στο παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Σκάκι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 210-7564995 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.athenschess.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: